Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu na 29. Beogradskom maratonu

Na 29. Beogradskom maratonu, po drugi put, biće organizovana prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama.


“Osim Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona, koji su tradicionalno sastavni deo maratona i ove godine ćemo organizovati prvenstva Srbije u u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama u okviru 29. Beogradskog maratona.” - izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


“Prošlogodišnji, 28. SuisseGas Beogradski maraton, razlikovao se od prethodnih u tome što je u okviru njega po prvi put organizovano Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama. Akcija je prihvaćena sa velikim zadovolljstvom i entuzijazmom od strane učenika, studenata i zaposlenih i mi smo odlučili da i ove godine organizujemo ova prvenstva.” - posebno je istakao Nikolić.


“Zahvalni smo Savezu za školski sport Srbije, Univerzizetskom sportskom savezu Srbije, Privrednoj komori Beograda, Privrednoj komori Srbije i Srpskoj asocijaciji menadžera što kao “matične” organizacije podržavaju organizaciju Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu i na takav način potvrđuju da korporacije brinu o zdravlju svojih zaposlenih, a da Savez za školski sport Srbije i Univerzitetski sportski savez Srbije podržavaju da se srednjoškolci i studenti bave sportom i rekreacijom, da se razvijaju telesno i duhovno i da tako zajednički promovišu timski duh i zdrave stilove života. Očekujemo da nam se u narednom periodu pridruže još neke strukovne organizacije iz korporativnog sektora” - naglasio je Nikolić.


Prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama počinje 01.03.2016. godine, a sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama biće uskoro objavljene na sajtu Beogradskog maratona. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).


Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najveći razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuju štafetna prvenstva u polumaratonu.


29. Beogradski maraton biće održan 16.04.2016.

Datum: 16.02.2016. Autor: Beogradski marato

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...