Predstavljen Beogradski maraton na Sajmu turizma

Na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Beograda, predstavljen je Beogradski maraton kao vrhunski turistički projekat, a prezentaciju je izvršio Dejan Nikolić, direktor preduzeća Beogradski maraton.


Dejan Nikolić je istakao da je na 28. Beogradskom maratonu 2015. bilo prisutno oko 1600 učesnika i gostiju iz 56 zemalja sveta sa svih kontinenata koji su sami sebi platili putne troškove i boravak u Beogradu, a da se na ovogodišnjem 29. Beogradskom maratonu očekuje značajno veći broj stranaca - odnosno turista iz celog sveta.


Tom prilikom Dejan Nikolić je izneo podatke vezane za ekonomski uticaj, odnosno o ostvarenom turističkom prometu na maratonima u okruženju i širom sveta, potom podatke o demografskoj slici prosečnog maratonca i potrošnji koju on ostvari tokom svog boravka na nekoj destinaciji.


Nikolić je izrazio zadovoljstvo što su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton definisali strateški projekat predstavljanja Beogradskog maratona u svetu u cilju dalje promocije Beograda i Srbije i obezbeđivanja dolaska što većeg broja stranih učesnika. Pogotovu što se Beogradski maraton kao događaj u velikoj meri već uklapa u Strategiju razvoja turizma u Beogradu i Republici Srbiji. On je dodao da je Beogradski maraton, ceneći specifičnosti turističke ponude Beograda i Srbije i specifičnosti Beogradskog maratona kao definisanog događaja (event) koji se održava tokom vikenda, što je karakteristično za gradski odmor (city break) - pripremio posebne aranžmane za domaće i strane turiste.


Dejan Nikolić je napomenuo da je u periodu od skoro 30 godina koliko se Beogradski maraton održava, pozitivna PR i komercijalna vrednost objava o Beogradu i Srbiji povodom Beogradskog maratona dostigla gotovo 110 miliona EUR.


Direktor Beogradskog maratona je naglasio da Beogradski maraton ima prednost u odnosu na druge sportske događaje, odnosno šampionate, jer se održava u redovnom godišnjem ciklusu i da širom sveta postoje desetine miliona ljudi koji se bave trčanjem i koji u odnosu na tu svoju aktivnost planiraju i svoja turistička putovanja i odmore. Kao izuzetno značajna emisiona tržišta kada je ova aktivnost u pitanju, Nikolić je pomenuo Japan, SAD, Kanadu, Kinu,
J. Koreju, Australiju, skandinavske zemlje i celu Evropu.


Nikolić je na kraju zaključio da na osnovu svetskih kretanja kada je trkački pokret u pitanju i na osnovu pokazatelja koje Beogradski maraton u poslednje vreme ostvaruje, može da se očekuje dalji razvoj Beogradskog maratona u turističkom segmentu, kao i da će u najkraćem roku Beogradski maraton iskazati sve svoje potencijale kao najznačajniji godišnji turistički događaj u Beogradu i Srbiji. Nikolić je izrazio očekivanje da će ovakav značajan projekat imati i odgovarajuću finansijsku podršku.


Neposredno pre prezentacije Beogradskog maratona potpisan je i novi protokol o saradnji između Turističke organizacije Beograda i Beogradskog maratona koji proširuje oblasti saradnje i konkretizuje dogovorene ciljeve između Turističke organizacije Beograda i Beogradskog maratona.


Protokol su potpisali Miodrag Popović v.d. direktora Turističke organizacije Beograda i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


Datum: 23.02.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...