x

Selekcija Pak promet pobedila u Kragujevcu

Selekcija Pak promet pobedila  u Kragujevcu

„Selekcija Pak promet“  koju je odabrao i vodio Milan „Cvika“ Jovanović, direktor reprezentacije Srbije i vlasnik renomirane kragujevačke fabrike „Pak promet“, od igrača iz srpskih superligaša Kragujevca, Metalca, Beograda  i Partizana, pobedila je na revijalnom turniru „Pak promet 2015“ na kuglani u Kragujevcu sa 3.610 čueva ispred šampiona Slovačke Sporta iz Podbrezove (3584), banjalučkog Borca (3.277) i srpskoligaša Šumadije iz Kragujevca (3.113).

Susret „Selekcije Pak promet“ i Sporta bio je izuzetno uzbudljiv i slavili su domaćini sa 3.610:3.584 (5:3). U igračkim poenima bilo je 3:3, ali je „Selekcija Pak promet“ imala 26 čunjeva više u ukupnom zbiru i dobila je dva poena za tesnu, ali zasluženu,  pobedu.

Početak je bio u znaku Aleksandra Milinkovića prvotimca superligaša Kragujevca koji je pobedio Vilmoša Zavarka, najboljeg kuglaša sveta, srpskog reprezentativca u redovima Sporta. Milinković je oborio 644, Zavarko  635 čunjeva, u set poenima bilo je 2:2. Milinković je bio i igrač utakmice. U  prvom bloku reprezentativac Srbije iz Sporta Daniel Tepša pobedio je na više čunjeva druga iz reprezentacije, prvotimca Metalca iz Gornjeg Milanovca Uroša Jagličića sa 621:609 (2:2).  U igrčkim poenima bilo je 1:1 ali su gosti imala tri čunja više.

U drugom bloku, ponovo 1:1 u igračkim poenima, jer je  Miloš Simijonović reprezentativca Beograda, posle dosta obrta savladao  Erik Kuna (612:613, 1:3), dok je iskusni Milovan Pantić prvotimac Kragujevca pobedio Tomku (596:579, 2:2). „Selekcija Pak Promet“ imala je 19 čunjeva više, uz 2:2 u igračkim poenima.

Uzbuđenja su se nastavila i u trećem bloku,  Ivan Trošić igrač Metalca pobedio je Kozaka (594:557, 2:2) doneo treći  poen, ali i lepu čunj razliku posebno u četvrtom setu (160:139), dok je Miloš Radojičić igrač Metalca izgubio sa 3:1 u setovima i 579:555 od Bistrika Vadovica, ali ga je pobedio u poslednjem setu sa 20 čunjeva razlike.

Među rezervama koje su igrale na kraju, zablistao je Novak Obradović prvotimac Partizana koji je sa 600:573 (3,5:0,5) pobedio Balca. Goran Čaluković iz Metalca i zamena Nikola Matijaš iz Partizana  pobedili su sa 568:539 (3,5:0,5) Kiselicu.

Trojica najboljih dobili su pehare: Aleksandar Milinković 644, Vilmoš Zavarko 635 i Daniel Tepša 621. Uručio ih je Milan „Cvika Jovanović“, dok je trofeje  ekipama predao predsednik Kuglaškog kluba Šumadija Dejan Milosavljević. Posebna zahvalnica darovana je Sportskom centru Mladost. Na svečanosti učesnike i goste pozdravio je i Uroš Dragojlovič predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

- Sa Zavarkom sam do sada igrao dva puta, prvi put  sam izgubio, sada sam pobedio - rekao je u TV intervjuu igrač dana Aleksandar Milinković.- Igrati protiv najboljeg kuglaša sveta je uvek ogromno zadovoljstvo i još veći izazov ali i inspiracija da dam sve od sebe. Bio je to uzbudljiv meč, verujem da je publika uživala.

Milan „Cvika“ Jovanović je bio sjajan domaćin i organizator:

- Zahvaljujem se na pomoći mojim saigračima iz ekipe „Pak promet“ da organizujemo ovaj turnir, kao i Sportskom centru Mladost, gde je naša kuglana. Sport i Borac  će igrati u subotu na turniru u Skoplju i na proputovanju su bili naši dragi gosti i zahvaljujem se njihovim igračima i rukovodstvu što su Kragujevcu podarili divan kuglaški doživaljaj. Borac i Šumadija, kojoj pomaže i Fabrika  „Zastava oružje“, imaju dugogodišnju tradiciju međusobnih prijateljskih mečeva koja je na najlepši način nastavljena u Kragujevcu.

Pre meča, glavni sudija Milan Ostojić  posebeno  naglasio da su u ekipama „Selekcija Pak promet“i Sport čak  četvorica reprezentativaca Srbije koji su predvođeni selektorom Milošem Ponjavićem, inače trenerom slovačkog šampiona, osvojili ove godine u maju šampionsku titulu na Prvenstvu sveta: Vilmoš Zavarko, Daniel Tepša, Miloš Simijonović i  Uroš Jagličić. Prepuno gledalište nagradilo ih je burnim aplauzima.  Ostojiću je asistirao kragujevački sudija Miodrag Pešikan, a  sudija zapisničar bio je Dragoslav Vuksanović.

U uvertiri, sastali su se kragujevački srpskoligaš Šumadija i BIH premijerligaš Bprac iz Banjaluke. Igralo se na više oborenih čunjeva i gosti su pobedili sa 3.277:3.113. Šumadija je igrala u sastavu Siniša Stević 500, Milorad Lazarević 492, Darko Canković 485, Dragoslav Vuksanović 566, Veselin Živković 478, Miljan Savićević 540, Momčilo Marković 487, Zoran Milinković 528 U ukupnom zbiru nisu se računala dva najslabija rezuktata. Borac izveo ovaj tim na staze: Saša Mirković 532, Nemanja Žutić 525, Braco Žutić 561, Slavko Ninković 592, Ljubinko Džajić 544, Vladimir Kajkut 523, Luka Dakić 522. U ukupnom zbiru nije se računao jedan najslabiji rezultat. Sudio je Vlada Đorđević.


Datum: 11.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...