x

Zavarko sa mladima na Trofeju Beograda

Zavarko sa mladima na Trofeju Beograda

Kuglaški savez Beograda u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda organizovaće u nedelju 13. decembra  „Trofej Beograda“ za mlađe kategorije na kuglani na Banjici, a demonstratori, na kraju takmičenja, biće srpski reprezentativci, najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko, Daniel Tepša i Čongor Baranj, kao i prvotimac Partizana Nikola Matijaš!

- Želeli smo da pred mladim kuglašima i kuglašicama igraju i najveće svetske zvezda, članovi naše reprezentacije koja je na Šampionatu sveta u maju u Špajherzdorfu  osvojila zlato. Mladima su neophodni i uzori u sportu da bi napredovali - kaže Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda.- Na „Trofeju Beograda“ učestvovaće pet muških ekipa - dve selekcije Beograda i po jedna iz Republike Srpske, Slovenije i Makedonije. Planirali smo i četiri ženska tima, dva iz Beograda i dva iz Zrenjanina.

Kao lepa uvertira „Trofeju Beograda“ biće u subotu Prvenstvo Beograda za mlađe kategorije, takođe na kuglani na Banjici,  na kome će učestvovati i polaznici škole kuglanja Kuglaškog saveza Beograda koju vodi Petar Knežević. Iz ove škole prijavljena su 23 učesnika, a očekuje se da  na prvenstvu zaigra ukupno oko 40 mladih takmičara.

Datum: 12.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...