x

Ljiljana Franc, Vujović i ekipe Beograda pobednici Trofeja Beograda

Ljiljana Franc, Vujović i ekipe Beograda pobednici Trofeja Beograda

Marko Vujović mladi kuglaš Crvene zvezde, član druge selekcije Beograda (Beograd 2) pobedio je na “Trofeju Beograda” za mlađe kuglaške kategorije na kuglani na Banjici sa 638 čunjeva. Njegov drug iz Crvene zvezde, takođe član ekipe Beograd 2 Marko Antić, svetski kadetski prvak u tandemima i miksu ove godine, osvojio je sa 622 čunja drugo mesto, dok je Slovenac Simčič iz Bresta (Cerknice) treći sa 599 čunjeva.

Kod devojčica, pobedila je Ljiljana Frenc iz zrenjaninskog Kristala koja je igrala u pobedničkoj ekipi Beograda, sa 556 čunjeva. Drugo mesto pripalo je prvotimki Pobednika Đurđi Đurović, takođe članici pobedničke selekcije  sa 551 čunjem, dok je treća bila Vesna Boškov iz zrenjaninskog Banata sa 548 čunjeva.

Ekipno, kod dečaka pobedila je duga selekcije Beograda sa 2.400 čunjeva (odličan prosek od 600 čunjeva po igraču) u kojoj su igrali Marko Vujović 638, Marko Antić 622,  Bojan Kličarić 560 i Želislav Jakab 580. Drugi je bio slovenački  Brest sa 2.290, treće mesto zauzeo je Borac iz Banjaluke sa  2.184 čunjeva, četvrta je bila prva ekipa Beograda sa 2.070, a peto je Skoplje sa 1.962 čunja.

Najbolja ekipa devojica bila je selekcija Beograda sa 1.642 čunja (Ana Marton 535, Ljiljana Frenc 535, Đurđa Đurović 551), drugo mesto pripalo je zrenjaninskom Banatu sa 1.623 čunja, treće beogradskom Singidunu sa 1.331 čunj, a četvrti EDB sa 1.303 čunja.

“Trofej Beograda” organizovao je Kuglaški savez Beograda uz veliki pomoć Sekretarijata za sprot i omladinu Beograda. Na svečanom otvaranju učesnike i drage goste, pozdravio je  Dragan Đirić ispred Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda. Risto Petrov dugogodišnji sekretar Kuglaškog saveza Makedonije, koji svake godine dovodi ekipu Skoplja na “Trofej Beogarad”, uručio je prigodne suvenire Draganu Ćiriću u Novaku Obradoviću. Ekipu Bresta doveo je  istaknuti međunarodni kuglaški radnik, član rukovodstva Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC Franc Gornik.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović i selektor juniorske reprezentacije Vojko Pavlović. “Trofej Beograda“ pratio je i Petar Knežević koji sa uspehom vodi kuglašku školu KSB. Sudili su Goran Rađenovič I Damir Pleša.

- Naša je obaveza da razvijamo kuglanje među mladima i “Trofej Beograda”, sa ovako kvalitetnim učesnicima, bio je izuzetna prilika da  popularišemo naš sport – rekao je Novan Obradović predsednik KSB  kome je u organizaciji pomogla i generalni sekretar KSB Suzana Radosavljević.- Učesnici su imali priliku da gledaju i demonstratore na ovogodišnjem “Trofeju Beograda”, četiri sjajna kuglaša, tri člana reprezentacije Srbije koja je ove godine postala treći put svetski prvak, najboljeg igrača sveta Vilmoša Zavarka, Daniela Tepšu i Čongora Baranja i standarnog prvotimca Partizana Nikolu Matijaša, koji su im prikazali izuzetnu igru… Zahvaljujem se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na podršci našim programima.

Vilmoš Zavarko je bio najbolji sa 687 čunjeva, pratio ga je Daniel Tepša sa 661 čunjem, Čongor Baranj je oborio 657 čunjeva, dok je Nikola Matijša imao 631 čunj. Bili su podeljeni u ekipe, Zavarko - Matijaš, Tepša - Baranj i na kraju je  bilo nerešeno – u čunj: 1.318:1.318.


Datum: 15.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...