x

Sportisti sa invaliditetom neguju sećanje na osnivača njihove organizacije

Sportisti sa invaliditetom neguju sećanje na osnivača njihove organizacije
U sredu 18.novembra, na  terenima SC „Olimp Zvezdara“ biće održani susreti sportista sa invaliditetom Beograda i Jagodine, čime će na prigodan način biti odata počast čoveku koji je bio jedan od inicijatora i osnivača sportskih organizacija za tu populaciju u ovim gradovima.

Naime, prošle godine je preminuo veliki sportski radnik, entuzijasta i humanitarac, g. Todor Kolarski, inače rođen u Velesu i Republici Makedoniji a koji je kao oficir nekadašnje JNA u vreme službovanja u Jagodini, ondašnjem Svetozarevu, 50-tih godina prošlog veka bio nosilac formiranja  organizacije slepih ovog Grada da bi 60-tih godina u Beogradu, gde je nadalje radio   bio nosilac osnivanja današnjeg Sportskog saveza osoba sa invaliditetom. Ovim susretima će sportisti sa invaliditetom ovih gradova odati počast svom osnivaču, zato oni i jesu na dan kada je popularni „Deda Toške“ bio rođen, i ideja je da ovo druženje postane tradicionalno a moglo bi se očekivati i prisustvo gostiju iz Makedonije, iz njegovog mesta rođenja, kao i neki  članovi njegove  porodice.

Nosilac i domaćin ovih susreta je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, početak je predviđen za 10,00 sati kao što će zajednička delegacija posetiti večnu kuću Todora Kolarskog na Bežanijskoj kosi a razumevanje i podršku ovom skupu pružio je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Datum: 18.11.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...