Zorica i Željko najbolji sportisti Beograda sa invaliditetom

Na Svečanoj akademiji u Skupštini Grada, u „Starom dvoru“, 24. decembra, uz prisustvo brojnih sportista i sportskih stručnjaka kao i predstavnika organizacija, sportskih i državnih institucija  proglašeni su najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2015.godinu. 

Epitet najboljih u našem Gradu pripao je kod žena Zorici Popadić, članici „zlatnog“ tima naše  reprezentacije na svetskom prvenstvu u stonom tenisu dok je kod muškaraca to zvanje poneo zlatni dečak naše atletike, Željko Dimitrijević za osvojeno prvo mesto na svetu u bacanju čunja.Pored njih priznanje za izuzetni sportski rezultat dobili su plivačica Ana Jovović, atletičar Miloš Mitić i kuglašica Ankica Novković, dok su među nekoliko sportista koji su zavredii priznanje za visoko sportsko postignuće plivač Šćepan Zorić, šahista Pavle Dimić i drugi.

Pored priznanja najboljim sportistima Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dodelio je i priznanja onim kolektivima i pojedincima koji su posebno pomogli u radu i time  doprineli ne samo ostvarenim rezultatima nego i unapređivanju položaja osoba sa invaliditetom uopšte. Tako su među dobitnicima zahvalnica i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda kao i prof.dr. Pavle Aleksandrović iz Niša dok su plakete primili i pored ostalih, gradski Sekretar za sport i omladinu g-din Slavko Gak kao i Sekretarijat  za socijalnu zaštitu, boračka i invalidska pitanja, Potpredsednik Skupštine Republike Srbije g-din Veroljub Arsić, prof.dr. Goran Kasum  sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu i drugi.

Posebno priznanje, plaketa koja se  dodeljuje za životno delo ove godine je pripala jednom ne samo vrhunskom sportisti nego i sportskom stručnjaku koji je uspostavio sistem stručnog rada u atletici za osobe sa invaliditetom – to je Predrag Križan -  pod njegovom je  rukom osvojeno više od 120 medalja na paraolimpijskim, evropskim i svetskim prvenstvima ali i iznedreni brojni današnji stručnjaci koji tu tradiciju uspeha nastavljaju.

Datum: 26.12.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...