x

Zorica i Željko najbolji sportisti Beograda sa invaliditetom

Zorica i Željko najbolji sportisti Beograda sa invaliditetom
Na Svečanoj akademiji u Skupštini Grada, u „Starom dvoru“, 24. decembra, uz prisustvo brojnih sportista i sportskih stručnjaka kao i predstavnika organizacija, sportskih i državnih institucija  proglašeni su najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2015.godinu. 

Epitet najboljih u našem Gradu pripao je kod žena Zorici Popadić, članici „zlatnog“ tima naše  reprezentacije na svetskom prvenstvu u stonom tenisu dok je kod muškaraca to zvanje poneo zlatni dečak naše atletike, Željko Dimitrijević za osvojeno prvo mesto na svetu u bacanju čunja.Pored njih priznanje za izuzetni sportski rezultat dobili su plivačica Ana Jovović, atletičar Miloš Mitić i kuglašica Ankica Novković, dok su među nekoliko sportista koji su zavredii priznanje za visoko sportsko postignuće plivač Šćepan Zorić, šahista Pavle Dimić i drugi.

Pored priznanja najboljim sportistima Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dodelio je i priznanja onim kolektivima i pojedincima koji su posebno pomogli u radu i time  doprineli ne samo ostvarenim rezultatima nego i unapređivanju položaja osoba sa invaliditetom uopšte. Tako su među dobitnicima zahvalnica i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda kao i prof.dr. Pavle Aleksandrović iz Niša dok su plakete primili i pored ostalih, gradski Sekretar za sport i omladinu g-din Slavko Gak kao i Sekretarijat  za socijalnu zaštitu, boračka i invalidska pitanja, Potpredsednik Skupštine Republike Srbije g-din Veroljub Arsić, prof.dr. Goran Kasum  sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu i drugi.

Posebno priznanje, plaketa koja se  dodeljuje za životno delo ove godine je pripala jednom ne samo vrhunskom sportisti nego i sportskom stručnjaku koji je uspostavio sistem stručnog rada u atletici za osobe sa invaliditetom – to je Predrag Križan -  pod njegovom je  rukom osvojeno više od 120 medalja na paraolimpijskim, evropskim i svetskim prvenstvima ali i iznedreni brojni današnji stručnjaci koji tu tradiciju uspeha nastavljaju.

Datum: 26.12.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...