Vesti iz Paraolimpijskog komiteta Srbije

Ruski paraolimpijski komitet je proslavio dvadesetogodišnjicu od osnivanja 28.02.2016 u Kremlju. Domaćin svečanosti je bio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Proslavi su prisustvovali predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta ser Filip Kraven, potpredsednik MPK i predsednik brazilskog paraolimpijskog komiteta Endru Parson, predsednici nacionalnih paraolimpijskih komiteta, ministar sporta Ruske Federacije Vitalij Mutko, kao i predstavnici brojnih međunarodnih sportskih federacija. Paraolimpijski komitet Srbije je predstavljao predsednik Zoran Mićović koji se tom prilikom susreo sa predsednikom RPK Vladimirom Petrovičem Lukinom. Na sastanku je potvrđena odlična dosadašnja saradnja i dogovorene su zajedničke aktivnosti, posebno u zimskim sportovima.


Na Staroj Planini je od 25. do 30.01.2016. održan međunarodni dečiji i omladinski kamp u paraolimpijskom alpskom skijanju. Kamp je organizovao Paraolimpijski komitet Srbije pod pokroviteljstvom Organizacionog komiteta Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara Pjongčeng 2018 i Agitos Fondacije Međunarodnog paraolimpijskog komiteta. Kamp su podržali Ministarstvo omladine i sporta, JP Skijališta Srbije i JP Stara Planina. Na kampu je učestvovalo tridesetoro dece i omladinaca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, BJRM, Rumunije i Rusije.


30. i 31.01.2016. godine na Staroj Planini su održane dečije i omladineske trke, kao i IPKAS trke (ekvivalent FIS trkama) u organizaciji POKS, a uz izuzetnu podršku Ministarstva omladine i sporta, JP SKijališta Srbije i Skijaškog saveza  Srbije. Na trkama su učestvovali takmičari iz 8 država. Najbolje plasirani srpski skijaš je Luka Bilćar koji je u konkurenciji stojećih skijaša u veleslalomu zauzeo 4. mesto.


Od 01. do 05.02.2016. se na Staroj Planini održava „Evropa kup“  u alpskom paraolimpijskom skijanju u brzim disciplinama. Učestvuju takmičari iz 6 država, a prijavljeno je  i nekoliko najbolje rangiranih skijaša paraolimpijaca, među kojima petostruki osvajač medalja iz Sočija Rus Aleksej Bulgaev i dvostruki osvajač medalja iz Sočija Austrijanac Markus Salher.

Datum: 04.02.2016. Autor: Paraolimpijski komitet Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...