x

Veslanje za osobe sa invaliditetom

Veslanje za osobe sa invaliditetom

Pored ostalih disciplina  već za nekoliko dana još jedna će naći svoje mesto i ravnopravno stati  među  ostale sportove koji su u programima obuke i organizovanog  bavljenja naših sugrađana sa invaliditetom - veslanje, koje kod nas ima izuzetno bogatu tradiciju, zapažene rezultate i ne male potencijale za razvoj, obzirom na položaj Grada i izgrađenu infrastrukturu nalazi svoje pristalice i kod ove populacije, što do sada nije bilo omogućeno.

Ovo iskustvo, jedinstveno po mnogo čemu kod nas, a i u svetu, omogućava Sporazum o saradnji koji zaključuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu i Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda a koji predviđa da određen broj osoba sa invaliditetom iz našeg grada bude uključen u odgovarajući deo redovnog programa nastave koji se odvija na Katedri za veslanje ove ugledne visokoškolske ustanove.

Sporazum, o kome je reč, svečano  će biti potpisan sutra, u utorak 18. marta 2014.g. u 14,00 sati u prostoru Fakulteta, na Košutnjaku u ulici Kneza Višeslava br.156. i to simbolično na prvom zajedničkom predavanju kome će pored redovnih studenata prisustvovati i njihove kolege sa invaliditetom i koji će nadalje zajedno  prolaziti ovu obuku a rezultati koje će biti vidljivi već na kraju semestra, s tim što će ubuduće ovakva saradnja biti proširivana i nadograđivana kao  deo dugoročno koncipiranog zajedničkog rada


Datum: 18.03.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...