x

Beograd predstavlja talentovane sportiste sa invaliditetom

Beograd predstavlja talentovane sportiste sa invaliditetom

Među brojnim uspesima naših sportista koji čine da se svi osećamo lepše i ponosno, sve su zapaženiji i rezultati koje na tom planu postižu naši sugrađani sa invaliditetom.

U cilјu afirmacije onog što čine i kao podsticaj njihovom dalјem radu i rezultatima, a kao bitan deo ukupne podrške ovoj populaciji, pobolјšanju njihovih uslova i unapređivanju ukupnog položaja u društvu, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda od prošle godine dodelјuje stipendije mladim talentovanim sportistima sa invaliditetom, što ne bi bilo moguće bez razumevanja i pomoći Grada, Sekretarijata za sport i omladinu, koji namenski izdvaja sredstva za ove potrebe.
Dobitnici ovog svakako značajnog priznanja biće posebno predstavlјeni našoj javnosti, na za to posebno upriličenom susretu –  Konferencija za medije sa tim cilјem biće održana u utorak 24.maja, u sali Skupštine Grada Beograda, na Trgu Nikole Pašića broj 6. sa početkom od 11,00 sati – a za ovu godinu nosioci stipendija su plivačica Ana Jovović, strelac Dejan Jokić i kajakaš Arsen Arsenović, svi oni reprezentativci u svojim disciplinama i osvajači brojnih priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Takoće, ovaj susret sa medijima biće iskorišćen i da se najavi još jedno značajno takmičenje međunarodnog karaktera koje nam uskoro predstoji – Međunarodni turnir u sedećoj odbojci, koji se održava početko juna meseca i okupiće 6(osam) ekipa iz Zemlјe i inostranstva a domaćin je i nosilac tehničkih priprema  Klub «Smeč» iz Beograda.
Datum: 24.05.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...