Održan II Memorijal Marko Lazić u malom fudbalu

U znak sećanja na svog drugara, obeležavajući godišnjjicu njegove prerane smrti, juče  je na terenima Ade Ciganlije održan turnir u malom fudbalu, drugi po redu  Memorijal " Marko Lazić" sa ciljem  da čuva uspomenu na ovog svestranog i uspešnog sportistu, nadasve plemenitog i kod svih omiljenog  mladog čoveka.

Turnir je okupio nekoliko ekipa iz više sredina sa prostora celog Grada, pored ostalih: iz škole za slepe i slabovide “Veljko Ramadanović”, inače škole koju je i Marko završio, , iz Doma za decu i mlade u Sremčici, učenici Srednje zanatske škole, Škole za decu sa teškoćama sluha i govora “Stefan Decanski”,  kao i Markove drugare sa kojima je on dugo godina trenirao fudbal, a sve ekipe su u svom sastavu imale i devojčice i dečake. Svi oni su zaslužili epitet najboljeg tima ali ipak pobednički pehar osvojio je tim Škole “Stefan Dečanski” ispred ekipe Doma iz Sremčice i Škole “Veljko Ramadanović”.

Treba napomenuti das u veliku podrsku turniru, igračima i celokupnoj manifestaciji, dali  korisnici Centra za smestaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, koju su se odazvali u jako velikom broju i navijali za sve ekipe podjednako..

Inače, organizator ove priredbe je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a inicijativu za pokretanje ovakve akcije dali su baš Markovi drugari sa sportskih terena, dok je njeno održavanje  podržao i omogućio Grad Beograd -  Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu, boračka i invalidska pitanja.
Datum: 08.04.2016. Autor: SOSIB

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...