x

Održan II Memorijal Marko Lazić u malom fudbalu

Održan II Memorijal Marko Lazić u malom fudbalu
U znak sećanja na svog drugara, obeležavajući godišnjjicu njegove prerane smrti, juče  je na terenima Ade Ciganlije održan turnir u malom fudbalu, drugi po redu  Memorijal " Marko Lazić" sa ciljem  da čuva uspomenu na ovog svestranog i uspešnog sportistu, nadasve plemenitog i kod svih omiljenog  mladog čoveka.

Turnir je okupio nekoliko ekipa iz više sredina sa prostora celog Grada, pored ostalih: iz škole za slepe i slabovide “Veljko Ramadanović”, inače škole koju je i Marko završio, , iz Doma za decu i mlade u Sremčici, učenici Srednje zanatske škole, Škole za decu sa teškoćama sluha i govora “Stefan Decanski”,  kao i Markove drugare sa kojima je on dugo godina trenirao fudbal, a sve ekipe su u svom sastavu imale i devojčice i dečake. Svi oni su zaslužili epitet najboljeg tima ali ipak pobednički pehar osvojio je tim Škole “Stefan Dečanski” ispred ekipe Doma iz Sremčice i Škole “Veljko Ramadanović”.

Treba napomenuti das u veliku podrsku turniru, igračima i celokupnoj manifestaciji, dali  korisnici Centra za smestaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, koju su se odazvali u jako velikom broju i navijali za sve ekipe podjednako..

Inače, organizator ove priredbe je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a inicijativu za pokretanje ovakve akcije dali su baš Markovi drugari sa sportskih terena, dok je njeno održavanje  podržao i omogućio Grad Beograd -  Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu, boračka i invalidska pitanja.
Datum: 08.04.2016. Autor: SOSIB

PROČITAJTE JOŠ...