x

Održano Prvenstvo Beograda u atletici za OSI 2016

Na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku juče su najbolјi atletičari sa invaliditetom našeg Grada odmerili snage u borbi za šampionsku titulu.

Draž takmičenja nije umanjila ni okolnost da na ovoj smotri nisu bili naši reprezentativaci kojima su prioritet i sve su podredili pripremama za skorašnje Prvenstvo Evrope i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru,  septembra meseca. Nјihovo odsustvo bila je prilika da se dokažu i „neki novi klinci“ među kojima i polaznici Škole atletike.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, a pod pokrovitelјstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Promoter takmičenja bio je naš proslavlјeni atletičar Nenad Stekić.

Najvredniji rezultat takmičenja ostvario je Miloš Grlica, slabovidi bacač koplјa, osvajač brojnih medalјa sa najvećih međunarodnih smotri i aktuelni Evropski rekorder, pobedivši ubedlјivo u svojoj kategoriji rezultatom 51,00 m.

Titulom prvaka Beograda okitili su se i :

- bacanje kugle : Nenad Knežević, Ana Vlašić, Drago Erceg, Očko Tomislav, Vuk Živković

- bacanje koplјa : Robert Radojčić  

- 100m : Zorica Šlјapić,Igor Despotović, Vladimir Raković, Danijela Jovanović, Ivan Radović, Ivan Petrovski, Slobodan Radošević, Vuk Živković, Suzana Ignjatović, Denčan Kristijan, Maja Srećković

- 400 m : Denčan Kristijan, Slobodan Radošević

- skok u dalј : Jelena Životić, Kostić Dejan

Među učesnicioma, najbrojniji su bili : Srednja zanatska škola, Škola "Stefan Dečanski," Škola "Velјko Ramadanović", "Asocijacija za promovisanje inkluzije, Dnevni boravci : Obrenovac, Šekspirova, Sunce, Udruženje "Delfin 011“


Datum: 30.05.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...