x

Balkanska badminton elita u Novom Sadu

Balkanska badminton elita u Novom Sadu

Balkanska badminton elita od 28. do 30. avgusta 2015. takmičiće se u Srbiji na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina – Novi Sad 2015, koje ima status manifestacije od značaja za Republiku Srbiju i Grad Novi Sad. Ovogodišnji Balkanski šampionat koji organizuje Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Grada Novog Sada, Muzeja i Turističke organizacije Grada Novog Sada i uz institucionalnu podršku Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Balkanske badminton asocijacije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencije Srbije i Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, okupiće u Sportskom centru “Slana Bara” blizu 150 učesnika iz sedam zemalja. Pored domaćina u Novom Sadu će se za medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji boriti i takmičari iz Turske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Boje Srbije u ekipnoj konkurenciji braniće Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević, Mateja Manić, Anja Velemir, Marija Sudimac i Nataša Pavlović. Oni će se ogledati i u pojedinačnim konkurencijama u kojima će im se priključiti reprezentativci sa šireg spiska. U stručnom timu su Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Dragan Antić, pomoćni trener badminton reperezentacija Srbije, treneri Nikola Mijačić i Mladen Janić, fizioterapeut Miloš Knežević i tim menadžer Radomir Jovović.


“Maksimalno smo se potrudili, i uspeli u tome, da svim učesnicima Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina obezbedimo vrhunske uslove za igru što će, nadam se, doprineti da se svi prikažu u najboljem svetlu. Za našu reprezentaciju svaka medalja će predstavljati ogroman uspeh tim pre što će na ovom takmičenju, koje s pravom nosi epitet mini evropskog prvenstva, učestvovati badminton velesile Starog kontinenta – Turska, Bugarska, Rumunija i Hrvatska. Teško je bilo šta prognozirati. Ono što garantujemo jeste da ćemo dati sve od sebe da Srbija ima takmičare na pobedničkom podijumu”, kazao je Milan Barbir.


Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina – Novi Sad 2015 počinje u petak, 28. avgusta, grupnom fazom takmičenja u ekipnoj konkurenciji u kojoj će se nadmetati šest zemalja. U subotu, drugog dana šampionata, održaće se finalni meč u ekipnoj konkurenciji, posle čega će početi takmičenja u pojedinačnim konkurencijama. Finala u pojedinačnim i svim parskim konkurencijama su u nedelju, 30. avgusta. Inače, Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina prethodio je Međunarodni kamp perspektivnih sportista – Novi Sad 2015, koji se ove godine održao po 18. put i koji je okupio reprezentativce svih uzrasnih kategorija.


“Želim ovim putem da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Gradskoj upravi Novog Sada koje su pružile punu podršku ovoj veličanstvenoj regionalnoj manifestaciji koja okuplja najperspektivnije takmičare iz sedam zemalja. Takođe, zahvalio bih se i ostalim institucijama i sve brojnijim prijateljima Saveza koji su značajno pomogli predstojeći događaj u Novom Sadu. Veliko nam je zadovoljstvo što će specijalni gosti Balkanskog prvenstva biti Murat Ozmekik, potpredsednik Evropske badminton konfederacije i prvi čovek Badminton saveza Turske, Puzant Kazabjan, predsednik Balkanske badminton asocijacije, Ratko Galjer predsednik Badminton saveza Hrvatske, profesorka Aneta Janeva koja vodi katedru za badminton na Nacionalnoj sportskoj akademiji u Sofiji, kao i ostali visoki badminton zvaničnici zemalja učesnika. Srećni smo što ćemo, nakon izuzetno uspešno realizovanog Međunarodnog kampa perspektivnih sportista, u vrhunskom ambijentu Sportskog centra “Slana Bara”, ponovo ugostiti naše balkanske prijatelje”, istakao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.


Inače, pored pomenutih institucija organizaciju Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina – Novi Sad 2015. pomogli su i “Yonex”, “Tin šped”, “Lasta”, “Zlatiborac”, “Coca-Cola” i “Naša Koka plus”.


Datum: 28.08.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...