x

BASS posetio OŠ Vuk Karadžić u Kladovu

BASS posetio OŠ Vuk Karadžić u Kladovu

Još jedna škola u Srbiji je uvela badminton kao izborni predmet. Osnovna škola “Vuk Karadžić“ iz Kladova od ove godine je u ponudu svojim osmacima u sklopu izbornog premeta – izabrani sport ubacila i badminton.


Tim povodom generalni sekretar Badminton saveza Srbije (BASS) Andreja Andrić i reprezentativac Miodrag Kaličanin u nedelju, 20. septembra 2015, boravili su u Kladovu gde su pružili veliku logističku podršku pred početak prvih časova badmintona. Njih dvojica su na poklon školi od BASS odneli badminton mrežu, boravak iskoristili za obeležavanje igrališta, a, povrh svega, sa profesorima fizičkog vaspitanja Bogosavom i Ljiljanom Đurđanović prošli kroz godišnje i mesečne planove za nastavu odnosno pripreme za nastavu, koji se s velikim uspehom već pet godina primenjuju u Osnovnoj školi “Jefimija“ u Obrenovcu. Odrađen je i jedan kraći pokazni čas badmintona sa učenicima ove škole koja je, s obzirom na već ima dovoljnu količinu badminton opreme, a sada i  administrativnu pripremu, gotovo potpuno spremna za početak nastave badmintona.


Bračni par Đurđanović je na ideju da badminton ponudi kao izborni sport u svojoj školi došao na Stručnom seminaru održanom 24. aprila ove godine u Boru, u organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture Srbije. Predavač Miroslav Smajić, inače, glavni profesor na predmetu Prikaz sportova na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, preporučio je badminton kao idealan izbor za školski program zbog mnogo razloga – mogu zajedno da ga treniraju dečaci i devojčice, nije kontaktni sport, dinamičan je, dostupan i nije skup, lako se uči, ima veliku popularnost u svetu... Đuranoviću su tada imali priliku i da se oprobaju u badmintonu, u dogovoru sa upravom škole su odlučili da badminton bude jedan od sportova koje učenici mogu da izaberu u njihovoj školi i krenuli u realizaciju. Boravkom Andrića i Kaličanina definisane su mnoge stvari i otklonjene sve prepreke na putu da u još jednoj školi u Srbiji badminton zaživi kao predmet.


Datum: 22.09.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...