Jubilarni XV Kup Grada - Trofej Beograda u badmintonu

U petak i subotu, 13. i 14. novembra 2015, Sportski centar “SLODES“ (Borska 92 f, Beograd) biće poprište jubilarnog XV Kupa grada – TROFEJA BEOGRADA 2015 u badmintonu koji će okupiti sve najbolje što srpski badminton ima u ovom trenutku. 


Za odličja na ovom turniru bogate tradicije boriće se oko 100 najboljih srpskih takmičara iz 10 badminton centara u svih pet seniorskih i četiri juniorske pojedinačne konkurencije igrača uzrasta do 11 i 15 godina. Seniorski turnir, koji organizuju Badminton savez Beograda, Badminton klub Beograd i Badminton klub Clear, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda, nosi najvišu nacionalnu A kategoriju dok juniorsko takmičenje pripada grupi zvaničnih kupova.


Prvog dana program počinje u 9,30 časova, a na “meniju“ su okršaji u seniorskim konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno. Održavanje finalnih mečeva planirano je za 14 časova. U subotu, 14. novembra, takmičenja će se održati u konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica uzrasta do 11 i 15 godina. Mečevi za medalje se očekuju od 18 časova. Inače, istog dana, pre početka takmičenja održaće se i zvaničan Sudijski kurs Badminton saveza Srbije za sticanje osnovnih sudijskih zvanja. Teorijski deo kursa će biti realizovan od 9 do 10 časova, a svaki od polaznika će imati priliku da praktična znanja prikaže tokom suđenja mečeva.


Prošle godine seniorske šampionske titule su osvojili: Dragoslav Petrović (BK Zmajevi Kruševac) – konkurencija muškaraca pojedinačno, Igor Bjelan (BK Beograd) i Ilija Pavlović (BK Novi Sad) – konkurencija muških parova, Milica Simić (BK Novi Sad) – konkurencija žena pojedinačno, Milica Simić (BK Novi Sad) i Bojana Jovanović (BK Dinamo Pančevo) – konkurencija ženskih parova, Dragoslav Petrović (BK Zmajevi Kruševac) i Milica Simić (BK Novi Sad) – konkurencija mešovitih parova.


Prijatelji ovog takmičenja su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Sportski savez Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije “Yonex“, “Tin šped“ i “Naša Koka Plus“.


Datum: 13.11.2015.
Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Trofej Beograda u badmintonu 2015

POVEZANE VESTI...
+ Dva aduta za šampionat Starog kontin...
+ Reprezentativci se okupili u Železniku
+ Šešić na para-badminton edukativno...
+ Eminentni predavači na nacionalnom s...
+ Dominacija domaćina na jubileju turn...
+ Sjaj srpskog badminton podmlatka u Hr...
+ Balkanska badminton elita u Novom Sadu
+ Simićeva i Bjelan srpski badminton a...
+ Održan VI Svetosavski badminton turn...
+ Veliki međunarodni uspeh srpskih jun...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Trofej Beograda u badmintonu 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...