x

Sjajni Milić i Doder na korak od medalja u Orlovi

Sjajni Milić i Doder na korak od medalja u Orlovi

Srpski juniori bili su na visini zadatka na jakom međunarodnom tuniru Czech Junior 2015, koji je u Orlovi od 20. do 22. novembra 2015. okupio oko 150 takmičara iz 30-tak zemalja. Naši predstavnici su dokazali ogroman kvalitet i pokazali da su na odličnom putu da zauzmu vodeće mesto u ovoj uzrasnoj kategoriji u kojoj će moći da nastupaju i naredne dve godine. 


Turnir u Češkoj za srpski badminton imao je i istorijski značaj budući da je naša zemlja prvi put imala dva predstavnika u četvrtfinalu muškog singla na nekom turniru juniorskog evropskog kruga. Luka Milić i Andrija Doder stali su na samo korak od odličja u Orlovi, ali bez obzira na to, i samim plasmanom u četvrtfinale, postigli su ogroman uspeh. Milić, koji je u Češkoj bio postavljen za devetog nosioca, u borbi za polufinale izgubio Čeha Jana Laude, četvrtog nosioca. Prethodno je bolji od Čeha Kristofa Bumbaleke, Engleza Džejmsa Penvera, a u osmini finala od šestog nosioca, Poljaka Mihala Kikosickog.


Doder je u prvom kolu savladao Mađara Balasa Papaija, u drugom je pobedio Austrijanca Mihaela Šausbergera, dok je u borbi za četvrtinale, posle velikog preokreta, bio bolji od trećeg nosioca, Čeha Kristijana Savina. U meču za medalju naš reprezentativac je poražen od Danca Matijasa Jorgensena. Nažalost, druga dvojica naših reprezentativaca nisu uspela da preskoče prvo kolo singla. Nenad Milošević je izgubio od Danca Matijasa Jorgensena, a Mateja Manić od Poljaka Vojceha Sajdoka. Oba srpska dubla u Češkoj izgubila su u šesnaestini finala. Bolja od Milića i Miloševića bila je poljska kombinacija Konrad Ploh, Radoslav Vrobel, dok su Doder i Manić poraženi od Čeha Vojteha Lapačeka i Mihaila Vasatke.


“Momci su odigrali sjajan turnir. Sve pohvale za njih. Od četiri igrača, dvojica su ušla u četvrtfinale singla i malo im je nedostajalo da po prvi put u istoriji imamo dve medalje sa juniorskog evropskog takmičenja u kojima je do skora dominirao Dragoslav Petrović. Posebno raduje što su momci dve godine mlađi od konkurencije pa imamo i više nego dovoljno vremena da zabeležimo nove podvige srpskog badmintona, a očito je i da ne moramo da brinemo za bližu i dalju budućnost ovog sporta u Srbiji“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih takmičara na turniru u Češkoj.


Datum: 23.11.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...