x

Bjelan na korak od odličja u Sofiji

Bjelan na korak od odličja u Sofiji
Naš seniorski reprezentativac Igor Bjelan na odličan način je otvorio seriju turnira posle gotovo tromesečne pauze i intezivnih priprema za nastavak sezone. Na izuzetno jakom međunarodnom turniru Eurasia Bulgaria International 2015 koji se od 17. do 20. avgusta 2015. održava u Sofiji i koji je okupio 167 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja.

Bjelan je stigao na korak od odličja u muškom dublu u kojem mu je partner bio domaći takmičar Gergin Nedialkov. Njih dvojica su bili slobodni u prvom kolu glavnog žreba. U osmini finala su s 21:19, 26:24 pobedili rusku kombinaciju Viktor Kokhanov, Nikita Lemeško i tako se plasirali među osam najboljih u dublu. U meču za plasman u polufinale i, samim tim, i za medalju izgubili su od prvih nosioca Daanca Aleksandera Bonda i Đoela Eipia s 21:11, 21:15.

Pored dubla naš reprezentativac je imao odlične nastupe i u singlu u kojem je startovao od kvalifikacija. Bjelan je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je pobedio Rusa Nikitu Lemeška s 21:23, 21:18, 21:12, dok je u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, bio ubedljiv protiv Francuza Sinsaija Deslaurijersa – 21:12, 21:14. Na taj način se plasirao u glavni žreb, a u meču za osminu finala posle velike borbe izgubio je od Engleza Sema Personsa 21:11, 25:23.

“Zadovoljan sam svojim nastupom u Sofiji, tim pre što sam na ovom turniru prošle godine ispao u ranoj fazi. U singlu sam uspeo da prođem kvalifikacije što mi je i bio primarni cilj. U prvom kolu glavnog žreba igrao sam sa nezgodnim Englezom Personsom koji je bio koncentrisaniji u trenucima kada se lomio rezultat i na kraju pobedio. U dublu sam sa Bugarinom Nedialkovim ostvario veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale. Ipak, u borbi za polufinale naleteli smo na prve nosioce i glavne favorite za zlato i u ovom trenutku nismo imali snage za iznenađenje”, kazao je Igor Bjelan.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Igora Bjelana na turniru u Bugraskoj.

Datum: 19.08.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...