Tri kontinenta na rekordnom SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015

 
 
Sve je spremno za novi badminton spektakl, najveći u našoj zemlji u istoriji ovog sporta. Od 19. do 21. juna 2015. Novi Sad i Srbija biće domaćini velikog međunarodnog turnira koji će okupiti preko 250 takmičara i zvaničnih predstavnika badminton saveza iz čak 16 zemalja sa evropskog, azijskog i afričkog kontinenta. 

Pod svodovima Sportskog centra "Slana bara” u naredna tri dana svoje badminton umeće demonstriraće badmintonci i badmintonke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina iz Poljske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Kipra, Gruzije, Mađarske, Alžira, Grčke, Hrvatske, Pakistana, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije i Srbije. 

Tako će treći po redu SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije i koji organizuje Badminton savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada, oboriti sve rekorde po broju učesnika, a promoter ovog događaja biće Dragoslav Petrović, mladi olimpijac u badmintonu i osvajač 11 medalja na evropskim odn. svetskim juniorskim kupovima.

"Okupljanjem čak 16 država sa preko 250 takmičara i zvaničnih predstavnika velikog broja nacionalnih badminton saveza sa evropskog, azijskog i afričkog kontinenta, tradicionalno međunarodno takmičenje Serbian Youth International Novi Sad 2015 je svrstano u red najmasovnijih i najkvalitetnijih internacionalnih turnira za mlađe uzrasne kategorije, koji se nalaze u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije. Biće nam čast da ugostimo brojne goste iz inostranstva i da im omogućimo lep i prijatan boravak u Novom Sadu. Zahvaljujući Gradskoj upravi Novog Sada, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Turističkoj organizaciji i Muzeju grada Novog Sada, kompanijama “Tin šped”, “Lasta”, “Yonex”, “Zlatiborac” i “Naša Koka Plus”, u Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi, u vrhunskim sportskim uslovima će mladi takmičari, među kojima se nalaze i osvajači medalja na kontinentalnim šampionatima uključujući našeg Luku Milića, uvereni smo igrati mečeve za pamćenje i ponovo prikazati ovaj divan olimpijski sport u najlepšem svetlu”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Takmičenje, koje će okupiti neke od najboljih evropskih mladih igrača, startuje u petak od 10 časova mečevima u grupi. Istog dana od 17 časova biće Svečano otvaranje. Finala će se igrati u nedelju od 15 časova. Dva sata kasnije za Svečana ceremonija zatvaranja i dodela priznanja. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji igraće se samo pojedinačne konkurencije, dok će se u ostalim kategorijama, pored singla za medalje boriti i muški i ženski parovi.

Organizaciju ovog izuzetno značajnog internacionalnog takmičenja su podržali Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije “Tin šped“, Saobraćajno preduzeće “Lasta“, “Zlatiborac“, “Yonex“ i “Naša Koka Plus“. Inače, Badminton savez Srbije se od ovog dođaja i zvanično uključuje u akciju “Sakupi humani čep“ koje je pokrenulo Udruženje “PARAKVD VŠ“. Tokom trajanja turnira u Sportskom centru "Slana bara“ biće postavljene posude gde će svi učesnici moći da ubacuju plastične čepove svih boja i veličina i tako učestvuju u akciji čiji je jedini cilj obezbeđivanje finansijskih sredstava za nabavku ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom.

Sve informacije o turniru mogu se naći na internet portalu www.serbianyouthinternational.com kao i zvaničnoj facebook stranici.

Datum: 19.06.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...