x

Tri kontinenta na rekordnom SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015

Tri kontinenta na rekordnom SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015
Sve je spremno za novi badminton spektakl, najveći u našoj zemlji u istoriji ovog sporta. Od 19. do 21. juna 2015. Novi Sad i Srbija biće domaćini velikog međunarodnog turnira koji će okupiti preko 250 takmičara i zvaničnih predstavnika badminton saveza iz čak 16 zemalja sa evropskog, azijskog i afričkog kontinenta. 

Pod svodovima Sportskog centra "Slana bara” u naredna tri dana svoje badminton umeće demonstriraće badmintonci i badmintonke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina iz Poljske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Kipra, Gruzije, Mađarske, Alžira, Grčke, Hrvatske, Pakistana, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije i Srbije. 

Tako će treći po redu SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije i koji organizuje Badminton savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada, oboriti sve rekorde po broju učesnika, a promoter ovog događaja biće Dragoslav Petrović, mladi olimpijac u badmintonu i osvajač 11 medalja na evropskim odn. svetskim juniorskim kupovima.

"Okupljanjem čak 16 država sa preko 250 takmičara i zvaničnih predstavnika velikog broja nacionalnih badminton saveza sa evropskog, azijskog i afričkog kontinenta, tradicionalno međunarodno takmičenje Serbian Youth International Novi Sad 2015 je svrstano u red najmasovnijih i najkvalitetnijih internacionalnih turnira za mlađe uzrasne kategorije, koji se nalaze u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije. Biće nam čast da ugostimo brojne goste iz inostranstva i da im omogućimo lep i prijatan boravak u Novom Sadu. Zahvaljujući Gradskoj upravi Novog Sada, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Turističkoj organizaciji i Muzeju grada Novog Sada, kompanijama “Tin šped”, “Lasta”, “Yonex”, “Zlatiborac” i “Naša Koka Plus”, u Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi, u vrhunskim sportskim uslovima će mladi takmičari, među kojima se nalaze i osvajači medalja na kontinentalnim šampionatima uključujući našeg Luku Milića, uvereni smo igrati mečeve za pamćenje i ponovo prikazati ovaj divan olimpijski sport u najlepšem svetlu”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Takmičenje, koje će okupiti neke od najboljih evropskih mladih igrača, startuje u petak od 10 časova mečevima u grupi. Istog dana od 17 časova biće Svečano otvaranje. Finala će se igrati u nedelju od 15 časova. Dva sata kasnije za Svečana ceremonija zatvaranja i dodela priznanja. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji igraće se samo pojedinačne konkurencije, dok će se u ostalim kategorijama, pored singla za medalje boriti i muški i ženski parovi.

Organizaciju ovog izuzetno značajnog internacionalnog takmičenja su podržali Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije “Tin šped“, Saobraćajno preduzeće “Lasta“, “Zlatiborac“, “Yonex“ i “Naša Koka Plus“. Inače, Badminton savez Srbije se od ovog dođaja i zvanično uključuje u akciju “Sakupi humani čep“ koje je pokrenulo Udruženje “PARAKVD VŠ“. Tokom trajanja turnira u Sportskom centru "Slana bara“ biće postavljene posude gde će svi učesnici moći da ubacuju plastične čepove svih boja i veličina i tako učestvuju u akciji čiji je jedini cilj obezbeđivanje finansijskih sredstava za nabavku ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom.

Sve informacije o turniru mogu se naći na internet portalu www.serbianyouthinternational.com kao i zvaničnoj facebook stranici.

Datum: 19.06.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...