x

Rekord na jubileju Girls Camp Serbia

Rekord na jubileju Girls Camp Serbia
I petu godinu uzastopno Kragujevac je bio domaćin međunarodnog trenažnog badminton kampa za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Camp – Serbia“ koji je organizovao Badminton kluba RAVENS KG u saradnji sa Badminton klubom Clear, a uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca. 

Jedinstveni ženski projekat pod patronatom Evropske badminton konfederacije (BEC) ove godine je od 3. do 8 avgusta u Hotelu “Šumarice” u Kragujevcu okupio oko 30 najtalentovanijih igračica i 10-tak trenera iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Moldavije, Danske, Kipra i naravno Srbije. 

Kao i prethodnih godina kampom je rukovodila Dankinja Debi Linč kojoj je u radu pomagao njen prvi asistent Kenet Kjelerup. Njih dvoje su kroz šest dana intenzivnih trening sesija mladim učesnicama Girls kampa i njihovim trenerima prenosili nova badminton saznanja. Srpski badminton na kampu su predstavljale takmičarke Marija Sudimac, Minja Milovanović, Anja Velemir, Jana Nedeljković, Sofija Dmitrović i Anja Simić, te treneri Marija Bulatović, Mirjana Vasić i Ema Behram.

"Izuzetno nam je drago što smo jubilej i petu godinu ovog međunarodnog kampa obeležili rekordnim brojem učesnica iz devet evropskih zemalja. Naročito nam prijaju pohvale trenera za unapređen komfor i uslove rada svih učesnika, kao i pozitivne ocene učesnika koji su prvi put u Srbiji poput takmičarki iz Danske – tradicionalno najuspešnije zemlje u evropskom badmintonu u proteklim decenijama. Plan rada je u saradnji sa Badminton savezom Srbije u potpunosti ispunjen, devojke su unapredile svoju badminton tehniku i podigle formu, čime je napravljena i odlična uvertira za igračice iz Srbije za Međunarodni badminton kamp i Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina koji će se održati u Novom Sadu krajem avgusta”, kazao je Andreja Todorović, menadžer “Girls Camp – Serbia“ i prvi čovek BK RAVENS KG.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Hotel "Šumarice", “TOMEX catering”, “PRIZMA Kragujevac”, Crveni krst i Projekat Zdravo leto u Kragujevcu.

Datum: 10.08.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...