Rekord na jubileju Girls Camp Serbia

I petu godinu uzastopno Kragujevac je bio domaćin međunarodnog trenažnog badminton kampa za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Camp – Serbia“ koji je organizovao Badminton kluba RAVENS KG u saradnji sa Badminton klubom Clear, a uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca. 

Jedinstveni ženski projekat pod patronatom Evropske badminton konfederacije (BEC) ove godine je od 3. do 8 avgusta u Hotelu “Šumarice” u Kragujevcu okupio oko 30 najtalentovanijih igračica i 10-tak trenera iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Moldavije, Danske, Kipra i naravno Srbije. 

Kao i prethodnih godina kampom je rukovodila Dankinja Debi Linč kojoj je u radu pomagao njen prvi asistent Kenet Kjelerup. Njih dvoje su kroz šest dana intenzivnih trening sesija mladim učesnicama Girls kampa i njihovim trenerima prenosili nova badminton saznanja. Srpski badminton na kampu su predstavljale takmičarke Marija Sudimac, Minja Milovanović, Anja Velemir, Jana Nedeljković, Sofija Dmitrović i Anja Simić, te treneri Marija Bulatović, Mirjana Vasić i Ema Behram.

"Izuzetno nam je drago što smo jubilej i petu godinu ovog međunarodnog kampa obeležili rekordnim brojem učesnica iz devet evropskih zemalja. Naročito nam prijaju pohvale trenera za unapređen komfor i uslove rada svih učesnika, kao i pozitivne ocene učesnika koji su prvi put u Srbiji poput takmičarki iz Danske – tradicionalno najuspešnije zemlje u evropskom badmintonu u proteklim decenijama. Plan rada je u saradnji sa Badminton savezom Srbije u potpunosti ispunjen, devojke su unapredile svoju badminton tehniku i podigle formu, čime je napravljena i odlična uvertira za igračice iz Srbije za Međunarodni badminton kamp i Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina koji će se održati u Novom Sadu krajem avgusta”, kazao je Andreja Todorović, menadžer “Girls Camp – Serbia“ i prvi čovek BK RAVENS KG.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Hotel "Šumarice", “TOMEX catering”, “PRIZMA Kragujevac”, Crveni krst i Projekat Zdravo leto u Kragujevcu.

Datum: 10.08.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...