x

Het-trik Milice Simić na Kupu Novog Sada u badmintonu

Het-trik Milice Simić na Kupu Novog Sada u badmintonu
Državna prvakinja Milica Simić glavno je obeležje prvog skupa najboljih srpskih badmintonaca i badmintonki na domaćoj sceni čiji će domaćin 18. i 19. aprila 2015. bio Novi Sad. Takmičarka Badminton kluba Novi Sad imala je maksimalan učinak na tradicionalnom Kupu grada Novog Sada u badmintonu, koji je u organizaciji badminton klubova Novi Sad i Helianthus i Badminton saveza Vojvodine, održan po 13. put u sportskoj sali u OŠ “Sveti Sava“ u Rumenci. 

Najbolji srpski takmičari nadmetali su se u svih pet konkurencija na turniru čiji su pokrovitelji bili Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a Simićeva je jedina od svih osvojila tri zlata. Prvog dana trijumfovala je u ženskim i mešovitim parovima gde su joj partneri bili Bojana Jovanović iz pančevačkog Dinama, odnosno njen klupski kolega Ilija Pavlović. U nedelju je najsjajnijim odličjima u parskim konkurencijama pridodala i zlato u singlu do kojeg je došla ubedljivo savladavši u finalu najprijatnije iznenađenje turnira juniorku Mariju Sudimac.

“Trenutno sam u najboljoj mogućoj formi i to se videlo na terenu. Prošle godine sam na ovom turniru nastupila samo u singlu, a ove sam se takmičila u sve tri konkurencije i presrećna sam što sam došla do sva tri zlata. Pogotovo mi je drago zbog najsjajnijeg odličja u mešovitim parovima gde sam, posle male pauze, ponovo nastupila sa mojim dugogodišnjim partnerom Ilijom Pavlovićem. Od ovog turnira smo obnovili saradnju i nadam se novim uspsesima u tendemu sa njim u narednom periodu. Novosadski A turnir bio mi je odlična priprema za moj naredni međunarodni izazov – Hellas International koji se igra u Sidrokastru od 30. aprila do 3. maja”, kazala je Milica Simić koja je imala sam reči hvale za svoju protivnicu u finalu ženskog singla Mariju Sudimac – “I na ovom turniru Marija je pokazala da je, uz Lenu Janić, najveći talenat našeg ženskog badmintona. Iako je bila mlađa od svih takmičarki pametnom i mudroom igrom stigla je do finala u kojem se, stekla sam utisak, malo uplašila pa nije pružila ono što i objektivno može. S obzirom da je klinka još dosta fizički zaostaje za ostalim takmičarkama sa A rang liste, ali je u tehničkom i taktičkom pogledu uz rame mnogima. Sve u svemu mislim da u njoj imam dostojnu naslednicu na ženskoj srpskoj badminton sceni”.

Od muškaraca najbolji učinak u Novom Sadu imao je Ilija Pavlović sa dva zlata i srebrom. Takmičar Novog Sada je s članom Beograda Igorom Bjelanom trijumfovao u muškim parovima, a s Milicom Simić u mešovitim. U finalu muškog singla, u kojem je bila najžešća konkurencija, poražen je od vedete kruševačkih Zmajeva Dragoslava Petrovića kojem je ovo četrvti uzastopni tirjumf na A turnirima. Naredni seniorski A turnir na programu je od 24. i 25. oktobra u Kragujevcu kada se igra XII Kup grada Kragujevca u badmintonu, dok je poslednji, treći, u ovoj godini od 28. do 29. novembra u Beogradu kada se igra XV Kup grada - Trofej Beograda u badmintonu.

Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Anja Janić (BK Beograd), Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo); Muškarci pojedinačno: 1. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), Igor Bjelan (BK Beograd), Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac); Ženski parovi: 1. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo) / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Anja Janić / Ivana Maksimović (BK Beograd), 3. Andrijana Stanković / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac); Muški parovi: 1. Igor Bjelan (BK Beograd) / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Luka Milić / Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), Nikola Mijačić (BK Beograd) / Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi, Kruševac); Mešoviti parovi: 1. Ilija Pavlović / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Janić (BK Beograd), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac), Igor Bjelan (BK Beograd) / Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju XIII Kupa grada Novog Sada u badmintonu.
Datum: 21.04.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...