Het-trik Milice Simić na Kupu Novog Sada u badmintonu

Državna prvakinja Milica Simić glavno je obeležje prvog skupa najboljih srpskih badmintonaca i badmintonki na domaćoj sceni čiji će domaćin 18. i 19. aprila 2015. bio Novi Sad. Takmičarka Badminton kluba Novi Sad imala je maksimalan učinak na tradicionalnom Kupu grada Novog Sada u badmintonu, koji je u organizaciji badminton klubova Novi Sad i Helianthus i Badminton saveza Vojvodine, održan po 13. put u sportskoj sali u OŠ “Sveti Sava“ u Rumenci. 

Najbolji srpski takmičari nadmetali su se u svih pet konkurencija na turniru čiji su pokrovitelji bili Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a Simićeva je jedina od svih osvojila tri zlata. Prvog dana trijumfovala je u ženskim i mešovitim parovima gde su joj partneri bili Bojana Jovanović iz pančevačkog Dinama, odnosno njen klupski kolega Ilija Pavlović. U nedelju je najsjajnijim odličjima u parskim konkurencijama pridodala i zlato u singlu do kojeg je došla ubedljivo savladavši u finalu najprijatnije iznenađenje turnira juniorku Mariju Sudimac.

“Trenutno sam u najboljoj mogućoj formi i to se videlo na terenu. Prošle godine sam na ovom turniru nastupila samo u singlu, a ove sam se takmičila u sve tri konkurencije i presrećna sam što sam došla do sva tri zlata. Pogotovo mi je drago zbog najsjajnijeg odličja u mešovitim parovima gde sam, posle male pauze, ponovo nastupila sa mojim dugogodišnjim partnerom Ilijom Pavlovićem. Od ovog turnira smo obnovili saradnju i nadam se novim uspsesima u tendemu sa njim u narednom periodu. Novosadski A turnir bio mi je odlična priprema za moj naredni međunarodni izazov – Hellas International koji se igra u Sidrokastru od 30. aprila do 3. maja”, kazala je Milica Simić koja je imala sam reči hvale za svoju protivnicu u finalu ženskog singla Mariju Sudimac – “I na ovom turniru Marija je pokazala da je, uz Lenu Janić, najveći talenat našeg ženskog badmintona. Iako je bila mlađa od svih takmičarki pametnom i mudroom igrom stigla je do finala u kojem se, stekla sam utisak, malo uplašila pa nije pružila ono što i objektivno može. S obzirom da je klinka još dosta fizički zaostaje za ostalim takmičarkama sa A rang liste, ali je u tehničkom i taktičkom pogledu uz rame mnogima. Sve u svemu mislim da u njoj imam dostojnu naslednicu na ženskoj srpskoj badminton sceni”.

Od muškaraca najbolji učinak u Novom Sadu imao je Ilija Pavlović sa dva zlata i srebrom. Takmičar Novog Sada je s članom Beograda Igorom Bjelanom trijumfovao u muškim parovima, a s Milicom Simić u mešovitim. U finalu muškog singla, u kojem je bila najžešća konkurencija, poražen je od vedete kruševačkih Zmajeva Dragoslava Petrovića kojem je ovo četrvti uzastopni tirjumf na A turnirima. Naredni seniorski A turnir na programu je od 24. i 25. oktobra u Kragujevcu kada se igra XII Kup grada Kragujevca u badmintonu, dok je poslednji, treći, u ovoj godini od 28. do 29. novembra u Beogradu kada se igra XV Kup grada - Trofej Beograda u badmintonu.

Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Anja Janić (BK Beograd), Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo); Muškarci pojedinačno: 1. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), Igor Bjelan (BK Beograd), Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac); Ženski parovi: 1. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo) / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Anja Janić / Ivana Maksimović (BK Beograd), 3. Andrijana Stanković / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac); Muški parovi: 1. Igor Bjelan (BK Beograd) / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Luka Milić / Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), Nikola Mijačić (BK Beograd) / Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi, Kruševac); Mešoviti parovi: 1. Ilija Pavlović / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Janić (BK Beograd), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac), Igor Bjelan (BK Beograd) / Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju XIII Kupa grada Novog Sada u badmintonu.
Datum: 21.04.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...