Marko Dragosavljević Svetski prvak za mlađe seniore

Marko Dragosavljević osvojio je titulu prvaka sveta u kajaku jednosedu na 200 metara na šampionatu sveta za mlađe seniore i juniore. Dragosavlejvić je do zlatne medalje stigao za 35.000 sekundi. Srebrna medalja pripala je Feliksu Kenigu iz Nemačke (00:35.384), dok je bronzu osvojio Balaž Birkaš iz Mađarske (00:35.480)

Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Relano nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji. Sledeći cilj je Milano i medalja na Svetskom prvenstvu koja mi nedostaje. Nadam se da ću za ovo vreme koje je ostalo do odlaska u Milano još pojačati formu i nadam se pobedničkom postolju što bi i značilo odlazak u Rio, zadovoljan je Dragosavljević kojem je to četvrta medalja na stazi u Montemor-u-Velju.

Osvajanjem prve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima za seniore do 23 godine za naš nacionalni tim, Dragosavljević, koji je  dvostruki prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji, tako je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Naredni izazov za Dragosavljevića je učešće na Prvenstvu sveta koje se u avgustu održava u Milanu, a na kojem se ispunjavaju norme za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Bojan Milinković i Strahinja Stefanović zauzeli su 4. mesto u disciplini K2-200 u konkurenciji juniora. Biljana Relić 5. u juniorskom A finalu discipline K1-200, dok je Bojan Milinković juniorsko A finale u istoj disciplini završio na 4. mestu. 

Simo Boltić i Vladimir Torubarov u A finalu discipline K2-200 za seniore do 23 godine zauzeli su 6. mesto.

Reprezentacija Srbije sa prvenstva sveta za mlađe seniore i juniore iz Portugala se vraća u ponedeljak, 27. jula na Beogradski aerodrom u 17:50 letom OS735 iz Beča.

Datum: 27.07.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...