Uspešan prvi dan za srpske kajakaše na SP u Milanu

Četiri A finala u olimpijskim disciplinama i tri B finala prvog dana Šampionata sveta. Ubedljivom trkom na 200 metara u polufinalu, dvosed u sastavu Nebojša Grujić - Marko Novaković obezbedio je plasman u finale šampionata sveta u kojem će braniti titulu osvojenu prošle godine u Moskvi.

Imali smo dve trke danas i uspeli smo da pobedimo u obe trke i tako obezbedimo mesto u finalu i što se mene lično tiče, prezadovoljan sam kako smo izveslali obe trke. Mislim da u finalu možemo da ostvarimo visok plasman. Meni i Marku iskreno cilj je da osvojimo prvo mesto i samim tim ćemo izboriti plasman na Olimpijske igre. Sada smo posvećeni samo suboti i toj finalnoj trci. Biće veoma teško jer su svi ovde u vrhunskoj formi. Nemci kojih smo se malo plašili su podbacili jer su ih Rusi dobili u polufinalu, što znači da će samo finale biti veoma uzbudljivo, rekao je Grujić posle plasmana u finale.

Pobedom u svojoj polufinalnoj trci, mesto u A finalu obezbedili su i Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara, te će se i njih dvojica boriti za osvajanje olimpijske norme. Mesto u finalu obezbedile su i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u dvosedu na 500 metara, pošto su u svojoj polufinalnoj trci zauzele drugo mesto.

Dejan Pajić plasirao se u A finale olimpijske discipline kajak jednosed na 1000 metara. Pajić je mesto u finalu obezbedio najboljim trećim vremenom u četiri polufinalne trke. Pajić će tako biti u prilici da se bori za olimpijsku normu u toj disciplini.

Slabo je krenulo u kvalifikacijama. Zakačio sam travu i ušao sam u polufinale po vremenu. Tu sam pokazao koliko vredim, iako sam ušao kao najbolji treći, imam ukupno peto vreme. Osećam se fantastično! Ovo je moj prvo finale na prvenstvu sveta i na korak sam bliže olimpijskoj vizi. Veoma sam zadovoljan i jedva čekam subotu da se trkam, nije krio zadovoljstvo Pajić.

Najboljem srpskom kanuisti, Strahinji Mladežiću mesto u A finalu izmaklo je za samo 15 hiljaditih sekunde, s obzirom da je u polufinalnoj trci kroz cilj prošao kao četvrti što je bilo dovoljno samo za B finale.

Srpske kanuistkinje, Krasimira Stojčeva i Nikolina Mijušković nisu uspele da se plasiraju u finale u dvokleku na 200 metara. Njih dve će šampionat u Milanu završiti takmičenjem u B finalu.

Ni Kristina Bedeč nije uspela da se plasira u A finale u jednosedu na 500 metara, pošto je u polufinalu zauzela 4. mesto. Bedeč će u toj disciplini takmičenje završiti u B finalu.

Raspored prepodnevnih trka drugog takmičarskog dana Šampionata sveta:

  • 08.40     K1-200: Nikolina Moldovan
  • 09.25     K1-200: Marko Dragosavljević
  • 09.55     C1-200: Krasimira Stojčeva
  • 11.13     K4-1000: Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert, Dejan Terzić
  • 11.36     K4-500: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić Benedek, Olivera Moldovan
  • 11.54     C1-500: Strahinja Mladežić
  • 12.24     K1-500: Stefan Vekić
  • 12.48     K2-500: Dragan Hančovski, Uroš Mitjev
  • 13.18     K1-1000: Kristina Bedeč
Datum: 21.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...