Srpski kajakaši spremni za okršaje na SP u Milanu

Kajakaška reprezentacija Srbije doputovala je sinoć u Milano. Prvi dan boravka u Milanu takmičari su iskoristili da odrade prve treninge na jezeru Idroskalo gde se od 19. do 23. avgusta održava Šampionat sveta i da provere uslove koji ih očekuju na takmičenju.

Trener sprinterskog dela reprezentacije, dvoseda Novaković-Grujić i jednoseda u kojem vesla Marko Dragosavljević, Uroš Pavlović, zadovoljan je formom koju su njegovi puleni pokazali pre dolaska u Milano:

Posle veoma uspešnog početka sezone, sumnjao sam da možemo podići formu nekoliko puta u toku sezone, ali ono što su momci pokazali na kraju priprema pre dolaska u Milano govori mi da smo uspeli da tempiramo formu na najbolji mogući način. Momci su na Svetsko prvenstvo stigli spremni i maksimalno motivisani za najviše domete. Zadovoljni uslovima na jezeru, voda je lagana i imaju dobar osećaj u čamcima, raportira Pavlović.

Sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije, Miroslav Aleksić, na prvenstvu u Milanu je i trener takmičara u disciplinama na 1000 i 500 metara. I Aleksić je zadovoljan formom svojih takmičara:

Ja sam optimista, naročito što se tiče jednoseda i dvoseda na 1000 metara, koje su i olimpijske discipline. U jednosedu je izuzetno jaka konkurencija što se vidi po tome što ima čak sedam kvalifikacionih grupa tako da će već posle kvalifikacija otpasti veliki broj takmičara. Posada dvoseda je u poslednjih nekoliko nedelja priprema pokazala veliki napredak i stigli smo ovde sa velikim optimizmom jer sam siguran da njih dvojica sigurno mogu da ostvate olimpijsku normu, a isto tako verujem i da mogu da stignu i do medalje.

U disciplinama na 500 metara veslaće mlađi seniori, u jednosedu Stefan Vekić, a u dvosedu Dragan Hančovski i Uroš Mitjev.

Momci su svi mlađi seniori i mislim da su veoma dobri te da predstavljaju budućnost našeg sporta. Discipline na 500 metara su praktično ulaznica za olimpijski program na 1000 metara i smatram da mogu da uđu u finale, optimista je Aleksić.

Trener muškog četverca Dragan Plavšić smatra da činjenica da njegova ekipa ima nešto strožiji sistem kvalifikacija za olimpijsku normu, nije otežavajuća okolnost:

Pritisak je na svima isti. Mi ne idemo na normu već uvek "gađamo" medalju i naravno, ako je moguće, zlatnu. Mislim da su odlično pripremljeni, i danas su čak i bili malo opušteniji na treningu jer su zadovoljni koliko im dobro čamac ide. Lagana im je voda, i zadovoljni su osećajem. Moraju malo da se uzobilje što se tehničke strane tiče i siguran sam da će veoma dobro proći. 

Konkurencija na Šampionatu sveta u Milanu je najjača ove sezone, s obzirom da učestvuju i neevropski takmičari.

Evropski kajak je, ipak, najjači i tu treba tražiti najveće konkurente. Od neevropskih posada, najviše očekujem od Australije. Takođe treba obratiti pažnju na Kineze jer su oni uvek misterija pošto nikad ne nastupaju u istom sastavu. Mislim da smo mi u samom vrhu i ako damo mi sve od sebe ne bi trebalo da bude problema, naglasio je Plavšić.

Prvi srpski takmičari na stazu izlaze već sutra.
Raspored trka prvog dana takmičenja:

  • 08:30 C2-200 Krasimira Stojčeva, Nikolina Mijušković
  • 09:00 K1-500 Kristina Bedeč
  • 10:00 K1-1000 Dejan Pajić
  • 11:03 C1-1000 Strahinja Mladežić
  • 11:15 K2-200 Nebojša Grujić, Marko Novaković
  • 12:16 K2-500 Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek
  • 12:53 K2-1000 Marko Tomićević, Milenko Zorić

Datum: 19.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...