x

Srpski parakajakaši izborili po jedno B i C finale na SP u Milanu

Srpski parakajakaši izborili po jedno B i C finale na SP u Milanu
Takmičenje na Šampionatu sveta u kajaku i kanuu otvorili su srpski predstavnici u konkurenciji parakajakaša.

Prvog dana šampionata sveta u Milanu takmičarske trke imali su naši takmičari u konkurenciji parakajakaša. Arsen Arsenović nije uspeo da se plasira u A finale u konkurenciji KL3, pošto je u polufinalnoj trci zauzeo osmo mesto. I pored toga, debitant u nacionalnom timu, zadovoljan je nastupom u Milanu.

Vrlo lepo iskustvo je družiti se sa ljudima koje pratim preko društvenih mreža i koje sam viđao na domaćim takmičenjima jer posećujem regate koje se održavaju u Srbiji. Oni su mi ovde velika podrška i drago mi je što sam među vrhunskim sportistima jer i ja želim jednog dana da budem vrhunski sportista u konkurenciji paraolimpijaca. Ovo je samo jedan korak do toga i nadam se da će sve to ići svojim tokom jer nas je Kajakaški savez primio u svoje okrilje i mnogo nam pomogao, zadovoljan je Arsenović.

I naš drugi predstavnik u konkurenciji parakajakaša, Vuk Radovanović nije uspeo da se plasira u A finale kategorije KL2-200. 

Bilo je jako zanimljivo veslati u tako jakoj konkurenciji. Za razliku od prošlog takmičenja gde sam imao dve pune grupe, ovde je bilo skoro tri pune grupe i ne samo da je bilo više takmičara nego su ti takmičari došli znatno spremniji i bilo mi je dosta uzbudljivije takmičiti se ovde u Milanu, nije krio zadovoljstvo Radovanović.

Njih dvojicu očekuje još po jedna trka: Arsena Arsenovića učešće u C finalu, dok će Vuk Radovanović šampionat u Milanu završiti trkom u B finalu.

Datum: 20.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...