Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu sprint na Adi Ciganliji

Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu sprint održava se 31. avgusta i 01. i 02. septembra na Savskom jezeru na Adi ciganliji.


Nacionalni šampionat je najveće takmičenje u kajaku i kanuu sprint u zemlji koje okuplja takmičare iz sve četiri starosne kategorije: pionire, kadete, juniore i seniore, u obe rodne konkurencije. Na šampionatu učestvuje preko 500 takmičara iz 28 klubova, a osim borbe za titulu nacionalnog prvaka, Prvenstvo Srbije je ujedno i Nacionalno izborno takmičenje za sastav juniorske i U23 reprezentacije za učešće na Prvenstvu Evrope u toj starosnoj kategoriji. 

Kontrola će se održati u ponedeljak, 31. Avgusta 2015. godine u periodu od 09.50-10.50 h i 12.00-12.35 h. U konkurenciji seniora kontrola će se održati u disciplinama; K1-200m, K1-500m, K1-1000m, K2-200m, K2-500m, K2-1000m. U konkurenciji seniorki, Kontrola će se održati u disciplinama K1-200m, K2-200m, K1-500m, K2 500m, K1-1000m. U svim izbornim disciplinama uvode se vremenske norme. U konkurenciji juniora na kontroli će veslati posade u konkurenciji K2-500, K2-1000 i K4-1000. 

Satnicu takmičenja možete pronaći na ovoj adresi:
http://www.kajakss.org.rs/cms/download/1506-86satnica-kompletna-ps-2015.pdf

Važnost nacionalnog šampionata ogleda se u činjenici da na njemu učestvuju svi registrovani takmičari, među kojima su i seniorski reprezentativci koji su ove sezone na četiri velika međunarodna takmičenja (Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Evropske igre, Svetsko prvenstvo) osvojili ukupno 18 medalja, čime je kajakaški tim Srbije najuspešniji nacionalni tim u zemlji u pojedinačnim sportovima. 

Prvenstvo Srbije važno je i zbog činjenice da na njemu takmičari svih uzrasnih kategorija mogu da se druže i upoznaju seniorske repezentativce i da uče od njih, čime se osigurava širenje baze takmičara, poboljšava rad sa mlađim kategorijama kako bi se osiguralo da i u budućnosti kajak nastavi da beleži vrhunske rezultate na svetskom nivou.

Datum: 29.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...