Završen drugi dan SP u Milanu

Izborena 2 A finala u neolimpijskim disciplinama i polufinala jednoseda na 200, četveroseda na 500 i 1000 metara.


Srpska reprezentativka Kristina Bedeč obezbedila je direktno učešće u A finalu jednoseda na 1000 metara. Bedeč je mesto u borbi za medalje obezbedila pošto je u svojoj trci kvalifikacija ubedljivo trijumfovala.

Nikolina Moldovan plasirala se u polufinale jednoseda na 200 metara, kao i u polufinale četveroseda na 500 metara zajedno sa Milicom Starović, Dalmom Ružičić-Benedek i Oliverom Moldovan.

Jedva sam čekala da počne i za mene takmičenje. Zbog velikog broja takmičara nije postojala uopšte mogućnost da se direktno plasiram u finale, tako da sam danas obezbedila mesto u dva polufinala. Jutros sam u jednosedu probila led i trka je bila solidna. Čeka me polufinale i očekujem da ću se plasirati u finale. u četverosedu smo danas izvezle najbolju trku do sada po našem osećaju, i imale smo jako dobar finiš i očekujem da ćemo i tu uspeti da obezbedimo mesto u finalu, zadovoljna je Nikolina Moldovan.

Mesto u polufinalu izborio je i dvostruki prvak Evrope u jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević. Trener reprezentacije, Uroš Pavlović zadovoljan je učinkom svojih pulena u kvalifikacijama.

Prezadovoljan sam učinkom do sada, pre svega dvosedom na 200 metara. Oni su rutinski odradili kvalifikacije i polufinale. sutra imaju finale i mislim da njih dvojica mogu da ostvare veoma visok plasman. Nikolina je dobro izveslala, ali ona može mnogo bolje i ima realnu šansu da se plasira u finale. Marko Dragosavljević je nešto lošije odradio kvalifikacije, ali ima šansu da već u polufinalu popravi utisak i da se domogne finala i borbe za medalje i olimpijsku kvotu. Generalno sam zadovoljan i raduje me što vidim da mogu još bolje da veslaju, prokomentarisao je rezultate Pavlović.

Mesto u polufinalu obezbedila je i posada muškog četveroseda na 1000 metara. Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić za mesto u A finalu moraće da trku završe na jednoj od prve tri pozicije.

Najbolji srpski kanuista, Strahinja Mladežić plasirao se u A finale u jednokleku na 500 metara. Na istoj deonici, predstavnici u kajaku izborili su dva B finala: u jednosedu Stefan Vekić, i u dvosedu Dragan Hančovski i Uroš Mitjev.

Trećeg dana šampionata, u prepodnevnom programu takmičenja srpski kajakaši boriće se u tri B finala i četiri A finala, dok se u poslepodnevnom programu veslaju polufinalne trke.

RASPORED TRKA 3. DANA ŠAMPIONATA:

prepodnevni program
 • 08.47 B finale k-1 500m Kristina Bedeč
 • 09.18 B finale c-1 1000m Strahinja Mladežić
 • 09.53 B finale c-2 500m Krasimira Stojčeva, Nikolina Mijušković
 • 10.52 A finale k-1 1000m Dejan Pajić
 • 11.14 A finale k-2 200m Nebojša Grujić, Marko Novaković
 • 11.32 A finale k-2 500m Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek
 • 11.53 A finale k-2 1000m Marko Tomićević, Milenko Zorić

poslepodnevni program
 • 14.05 1/2 finale k-1 200m Nikolina Moldovan
 • 14.25 1/2 finale k-1 200m Marko Dragosavljević
 • 14.45 1/2 finale c-1 200m Krasimira Stojčeva
 • 15.48 1/2 finale k-4 1000m SimoBoltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert, Dejan Terzić
 • 15.58 1/2 finale k-4 500m Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek, Olivera Moldovan
Datum: 22.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...