x

Sa 7 osvojenih medalja, Srbija na 9. mestu na EP

Sa 7 osvojenih medalja, Srbija na 9. mestu na EP
Kajakaška reperezentacija Srbije, šampionat Evrope u Račicama završila je sa ukupno sedam osvojenih medalja: jednim zlatom, jednim srebrom i pet bronzanih. Od ukupnog broja medalja, čak pet odličja osvojeno je u olimpijskim disciplinama, a osim toga, srpski kajakaši u dve discipline bili su nadomak medalja, s obzirom da su završili na 4. mestu.

Sa sedam osvojenih medalja, kajakaška i kanu reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto u konačnom plasmanu šampionata u konkurenciji 36 nacionalnih timova.

Najviše medalja osvojili su Nemci, ukupno 11 (7 zlata, 3 srebra, 1 bronza). Isti broj medalja osvojili su drugoplasirani Rusi (4 zlata, 4 srebra, 3 bronze) i Belorusi koji su na trećem mestu (4 zlata, 3 srebra, 
4 bronze).

Medalje reprezentacije Srbije:
Zlato
k1-200: Marko Dragosavljević

Srebro
k2-200: Nebojša Grujić i Marko Novaković

Bronza
K1-200: Nikolina Moldovan
k2-200: Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan
k1-500: Dejan Pajić
k2-500: Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek
k2-1000: Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek

Šampionat Evrope srpski takmičari završili su učešćem u trkama na 5000 metara.
Nikolina Moldovan trku u konkurenciji dama završila je na 6. mestu sa 48.890 sekundi zaostatka u odnosu na pobednicu. Zlatnu medalju u maratonu osvojila je Marina Litvinčuk iz Belorusije, pošto je kroz cilj prošla sa 430 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Irene Burgo iz Italije. Bronza je pripala Irkinji Dženi Igan.

U kanuu jednokleku na 5000 metara, Strahinja Mladežić osvojio je 15. mesto. Titula je pripala Nemcu Sebastijanu Brendelu, srebro Pavelu Petrovu iz Rusije, dok je bronzu osvojio Maksim Pjatrou iz Belorusije.

U maratonu u jednosedu u muškoj konkurenciji, Marko Tomićević osvojio je 4. mesto. Titulu u jednosedu na 5000 metara osvojio je Danac Rene Poulsen, ispred Maksa Hofa iz Nemačke i Aleha Jurenije iz Belorusije.

Deo reprezentacije Srbije takmičiće se na Svetskom kupu u nemačkom Duisburgu, dok će seniorski tim zajedno nastupiti na Evropskim igrama u Bakuu u junu.

Datum: 04.05.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...