BetWorld247

Marko Tomićević prešao u KK Val

Kajakaški reprezentativac Srbije, Marko Tomićević od nove sezone braniće boje kajakaškog kluba "Val" iz Sremske Mitrovice.

Činjenica da je Tomićević, bronzani sa svetskog prvenstva u Milanu u dvosedu na 1000 metara, odlučio da se ubuduće takmiči za "Val", istovremeno označava i povratak tog kajakaškog kluba na velika vrata u svet kajaka, uz svesrdnu podršku lokalne samouprave.

"Kao što u privredi pokušavamo i uspevamo da oživimo nekadašnje simbole grada, poput „Mitrosa“ i brodogradilišta, tako nam je ideja da i u sportu oživimo jedan od najvećih simbola, a to je KK "Val" i da uložimo u generacije koje dolaze.", naglasio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Prethodnih nekoliko godina kajakaški klub Val je iznedrio nekoliko mladih talenata, koji čekaju svoju priliku i iza kojih će stati grad i u finansijskom smislu. Prvi korak je i ulazak u klub kajakaša Marka Tomićevića, koji će ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama.

"To je samo jedna od stvari koja će doprineti afirmaciji ovog sporta i kajakaškog kluba i pomoći ovim mladim ljudima, koji su željni dokazivanja, a koji već imaju zapažene rezultate u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, da postanu prepoznatljivi i da ovaj sport postane brend i zaštitno lice Sremske Mitrovice", istakao je Nedimović. Sa druge strane, Tomićević je veoma zadovoljan prelaskom u novi klub.

"Velika mi je čast da budem u klubu koji ima tako dugu i uspešnu istoriju kao što je "Val". Nadam se da će zbog mene neki novi klinci početi da treniraju ovaj sport i da će olimpijske medalje nastaviti da dolaze u ovaj klub", naglasio je Marko Tomićević po potpisivanju ugovora sa novim klubom.

Marko Tomićević jedan je od 10 članova kakajaške reprezentacije Srbije koji je obezbedio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu ove godine.

Datum: 03.02.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...