Zlatna medalja za srpski dvosed na 200 metara

Nebojša Grujić i Marko Novaković trijumfovali su finalu dvoseda na 200 metara u vremenu 31.669 sekundi. Svetski šampioni i viceprvaci Evrope, zlato u Duisburgu su osvojili pobedivši u finalu dvosed Nemačke Ronald Rauhe/Tom Libšer (31.750), čime su im se osvetili za poraz u finalu prvenstva Evrope u Račicama kada su Nemci pobedili za 68 hiljaditih delova sekunde. Treće mesto na Svetkom kupu u Duisburgu zauzeli su Britanci Lijam Hit i Džonatan Skofild (32.131).

Meni je trka bila odlična, Nebojša je zada odličan ritam i dobro smo išli od samog početka. Na Evropskom prvenstvu nismo imali sportske sreće, tamo mi je ispalo veslo i imali smo  nekoliko poteškoća. Ja sam se samo trudio da ne ispustim veslo na kraju trke i u suštini ovo je novi dan i nova trka. Srećni smo osvojenom medaljom i nastavljamo dalje. Svi su oni dobri kajakaši, ali se mi nećemo na ovome zaustaviti, zadovoljan je Novaković posle osvajanja zlatne medalje.

Grujića i Novakovića 3. dana Svetskog kupa očekuju i kvalifikacije u četverosedu na 200 metara u kojem će veslati sa Markom Dragosavljevićem i Stefanom Vekićem.

Nismo upšte uveslavali četverac, seli smo u čamac ovde prvi puta pa ćemo videti. Trudićemo se da se zabavimo, da uživamo u trkama. Videćemo kako to može da ispadne tek posle trke u kvalifikacijama, ali ćemo se truditi da to bude što bolje, nije krio optimizam Novaković.

Datum: 25.05.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...