21 takmičar predstavljaće Srpski tim na SP u Milanu

Selektor svih selekcija Kajakaškog saveza Srbije, Miroslav Rodić, u konsultacijama sa sportskim direktorom Miroslavom Aleksićem, ali i samim takmičarima i njihovim trenerima, sastavio je spisak reprezentacije po disciplinama za tim koji će se takmičiti na Šampionatu sveta u Milanu.

Shodno praksi Kajakaškog saveza Srbije da naš tim na svim takmičenjima nastupi u najjačem sastavu, mesta u nacionalnom timu određivana su na osnovu rezultata ostvarenih na Nacionalnim izbornim takmičenjima.

Srpski tim u Milanu broji 21 takmičara, koji će se boriti u 17 disciplina. Njih prate 4 trenera i 3 fizioterapeuta. U nacionalnom timu nalaze se i dva takmičara u konkurenciji parakajakaša, Vuk Radovanović i debitant u nacionalnom dresu Arsen Arsenović. Osim toga, prvi put u nacionalnom timu Srbije takmiče se i dve predstavnice u kanuu, što je u skladu sa programom Međunarodne kajakaške federacije za popularizaciju tih disciplina do Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju.

Stigli smo i do najvažnijeg takmičenja ove godne s obzirom da nam je od početka ove sezone osnovni cilj da izborimo što veći broj olimpijskih normi, a to se u kajaku u kanuu ove godine je ostvaruje upravo na Svetskom prvenstvu. Rezultati koje su naši takmičari postigli na Evropskom prvenstvu, Svetskom kupu, Evropskim igrama u Bakuu i na nedavno održanom prvenstvu sveta sa mlađe seniore daje mi za pravo da budem optimista da će Milano biti kruna veoma uspešne sezone. Naši takmičari su spremni, pogotovo oni koji se takmiče u olimpijskim disciplinama i suguran sam da ćemo obezbediti maksimalan broj normi za učešće na Igrama u Rio de Žaneiru naredne godine, optimista je selektor Rodić.

Spisak takmičara po disciplinama:
(discipline sa oznakom * su olimpijske)
*K1M - 200  Marko DRAGOSAVLJEVIĆ
K1M - 500 Stefan VEKIĆ
*K1M - 1000 Dejan PAJIĆ
K1M - 5000 Marko TOMIĆEVIĆ
*K2M - 200 Nebojša GRUJIĆ , Marko NOVAKOVIĆ
*K2M - 1000 Marko TOMIĆEVIĆ, Milenko ZORIĆ
K2M - 500 Dragan HANČOVSKI, Uroš MITJEV
*K4M - 1000 Simo BOLTIĆ, Vladimir TORUBAROV, Ervin HOLPERT, Dejan TERZIĆ
*C1M - 1000 Strahinja MLADEŽIĆ
*K1W - 200 Nikolina MOLDOVAN
*K1W - 500 Kristina BEDEČ
*K2W - 500 Milica STAROVIC, Dalma RUŽIČIČ-BENEDEK
*K4W - 500 Nikolina MOLDOVAN, Milica STAROVIĆ, Dalma RUŽIČIĆ-BENEDEK, Olivera MOLDOVAN
K1W - 1000 Kristina BEDEČ
K1W - 5000 Kristina BEDEČ
C1W - 200 Krasimira STOJČEVA
C2W - 500 Krasimira STOJČEVA, Nikolina MIJUŠKOVIĆ
KL2M - 200 Vuk RADOVANOVIĆ
KL3M - 200 Arsen ARSENOVIĆ

Selektor:
Miroslav Rodić

Treneri:
Miroslav Aleksić
Uroš Pavlović
Dušan Ružičić
Dragan Plavšić

Fizioterapeuti:
Dragan Nikolov
Vladana Batić
Tijana Petrović

Treneri parakajakaša:
Maja Rudaković
Milenko Našagaćin


Datum: 18.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...