x

Četiri medalje za sprintere na Evropskom Prvenstvu

Četiri medalje za sprintere na Evropskom Prvenstvu
Reprezentacija Srbije, drugog dana Prvenstva Evrope u Češkoj, u poslepodnevnom delu programa osvojila je četiri medalje. Srpski sprinteri osvojili su po jedno zlato i srebro i dve bronze u trkama na 200m.

Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara, pošto trku izvezao za 34 sekunde i 708 stotinki. Trijumfom u Račicama, Dragosavljević je odbranio je titulu osvojenu prošle godine na šampionatu u Brandenburgu. Drugo mesto zauzeo je Šveđanin Peter Mening, 
ispred Litvanca Ignasa Navakauskasa.

Dve bronzane medalje osvojila je Nikolina Moldovan: u jednosedu na 200 metara, kao i u dvosedu sa sestrom Oliverom, na istoj deonici. Nikolina je u jednosedu do bronze došla sa 563 stotinke zaostatka u odnosu na Francuskinju Saru Gujo, dok je srebrnu medalju osvojila Ruskinja Natalija Podolskaja.

Bronzu u dvosedu na 200 metara, sestre Moldovan osvojile su manje od 2 stotinke zaostatka u odnosu na drugoplasirane Poljakinje Karolinu Naju i Beatu Mikolajčik. Prvakinje Evrope postale su Marharita Makinjeva i Marijna Litvinčuk iz Belorusije.

Sprinterski program završen je trkom u dvosedu na 200 metara u kojoj je pobednika odlučio foto finiš. Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju, pošto su kroz cilj prošli sa 68 hiljaditih zaostatka u odnosu na Nemce Ronalda Rauhea i Toma Libšera. Bronza je pripala Aurimasu Lankasu i Edvinasu Ramanauskasu iz Litvanije.

U prepodnevnom programu srpski kajakaši osvojili su dve bronzane medalje: Dejan Pajić u jednosedu na 500 metara, i dvosed Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek, takođe na 200 metara.

Kajakaška reprezentacija Srbije imala je predstavnike u još dve discipline na 500m. Nikolina Moldovan u olimpijskoj disciplini k-1 500m osvojila je 4. mesto, dok je posada u muškom dvosedu u sastavu Ervin Holpert - Dejan Terzić bila šestoplasirana u disiciplini k-2 500m.

Datum: 04.05.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...