Kajakaška reprezentacija Srbije osvojila prvu medalju na EP u Račicama

Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek osvojile su bronzanu medalju u  disciplini k-2 1000m na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Srpski dvosed  je preveslao deonicu od jednog kilometra za 3 minuta 43 sekunde i 340 stotinki zaostavši za pobednikom trke, posadom Rumunije (Petronela / Meroniak - 3:42,220) 1 sekundu 120 stotinki. Drugo mesto u trci pripalo je posadi Poljske, Naja / Mikolajčik (3:42,740).

Milici Starović i Dalmi Benedek Ružičić ovo je bilo prvo veliko zajedničko finale u karijeri, Starovićevoj prva medalja, a Ružičićevoj četvrta za reprezentaciju Srbije. Ženski dvosed već sutra očekuje novo finale, na duplo kraćoj deonici, u olimpijskoj disciplini k-2 500m. Medalja novoformiranog ženskog dvoseda prva je za reprezentaciju Srbije na EŠ u Račicama.

U finalnim trakama današeg prepodnevnog dela programa, kanuista Strahinja Mladežić zauzeo je 6 mesto u B finalu discipline c-1 1000m, u ukupnom plasmanu bio je 15.

Dejan Pajić je u jednosedu na 1000m (k-1 1000m) bio šestoplasirani u A finalu, dok je dvosed Simo Boltić, Vladimir Torubarov na istoj stazi, ali u disciplini k-2 1000m bio 9. u  A finalu.

Drugi dan takmičenja EP u Češkoj nastavlja se kvalifikacijama i polufinalnim trkama u sprintu. Sutra poslednjeg dana, na programu su finalne trke na 500 i 200m.

Datum: 02.05.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...