x

Na EP u spustu sa 11 takmičara u 4 discipline

Na EP u spustu sa 11 takmičara u 4 discipline
Na Evropskom prvenstvu u spustu za seniore, koje se od 03. do 7. juna održava u kanjonu Tijesno na Vrbasu, Srbiju predstavlja 11 takmičara u četiri discipline.

Selektor naše reprezentacije u spustu Slaviša Stajović odlučio je da u Banjaluku povede pretežno mlađe takmičare:

Tim predvodi Sreten Biljić, naš najiskusniji takmičar na divljim vodama. Od njega očekujemo najviše, a osnovni cilj je da takmičenje završi u gornjoj polovini generalnog plasmana. Ostali takmičari su mladi, sve su to mlađi seniori i juniori. Ovo je za njih izuzetna prilika da steknu iskustvo, pripreme se za velika takmičenja koja su u godinama ispred njih, objasnio je Stajović.

Srpski takmičari su upoznati sa uslovima koji ih očekuju na Vrbasu, s obzirom da je tamo održano i izborno takmičenje za reprezentaciju.

Sjajni su uslovi, sve je na visokom nivou. Prošle godine je ovde bilo održano i Evropsko prvenstvo na divljim vodama za juniore. Posebna atrakcija su finalne trke u sprintu koje se održavaju noću, na osvetljenoj stazi, rekao je Stajović.


SASTAV
Seniori - K1 klasik i sprint: Sreten Biljić (NK Beograd), Marko Marjanović (Drina), David Đorđević (Drina), Bogdan Stojanović (Drina); C1 klasik i sprint: Pavle Zdravković (Ibar), Goran Jovanović (Ibar), Bogdan Bukara (Ibar)

Seniorke – K1 klasik i sprint: Kristina Petrović (Gusar), Maja Lazarević (Medicinar); C1 klasik i sprint: Olja Lazarević (Medicinar), Milica Kostov (Medicinar)

Datum: 04.06.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...