Na EP u spustu sa 11 takmičara u 4 discipline

Na Evropskom prvenstvu u spustu za seniore, koje se od 03. do 7. juna održava u kanjonu Tijesno na Vrbasu, Srbiju predstavlja 11 takmičara u četiri discipline.

Selektor naše reprezentacije u spustu Slaviša Stajović odlučio je da u Banjaluku povede pretežno mlađe takmičare:

Tim predvodi Sreten Biljić, naš najiskusniji takmičar na divljim vodama. Od njega očekujemo najviše, a osnovni cilj je da takmičenje završi u gornjoj polovini generalnog plasmana. Ostali takmičari su mladi, sve su to mlađi seniori i juniori. Ovo je za njih izuzetna prilika da steknu iskustvo, pripreme se za velika takmičenja koja su u godinama ispred njih, objasnio je Stajović.

Srpski takmičari su upoznati sa uslovima koji ih očekuju na Vrbasu, s obzirom da je tamo održano i izborno takmičenje za reprezentaciju.

Sjajni su uslovi, sve je na visokom nivou. Prošle godine je ovde bilo održano i Evropsko prvenstvo na divljim vodama za juniore. Posebna atrakcija su finalne trke u sprintu koje se održavaju noću, na osvetljenoj stazi, rekao je Stajović.


SASTAV
Seniori - K1 klasik i sprint: Sreten Biljić (NK Beograd), Marko Marjanović (Drina), David Đorđević (Drina), Bogdan Stojanović (Drina); C1 klasik i sprint: Pavle Zdravković (Ibar), Goran Jovanović (Ibar), Bogdan Bukara (Ibar)

Seniorke – K1 klasik i sprint: Kristina Petrović (Gusar), Maja Lazarević (Medicinar); C1 klasik i sprint: Olja Lazarević (Medicinar), Milica Kostov (Medicinar)

Datum: 04.06.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...