4. medalja za Srbiju na EP u Baskovu

Mlađi seniori, Marko Dragosavljević i Luka Karanović osvojili su SREBRO u kajaku dvosedu na 200 metara na Prvenstvu Evrope!

Marko i Luka do srebra su stigli za 32.448 sekundi, što je samo 16 stotinki sporije od prvoplasirane posade Poljske, Gržegorža Bjerzaloa i Pavela Kačmareka (0:32.288). Bronzanu medalju osvojili su Italijani Mikele Bertolini i Rikardo Čekini (0:32.512).

U veoma napetoj i uzbudljivoj trci prvih šest posada kroz cilj je prošlo u razmaku od samo 48 stotinki!

Srebro Dragosavljevića i Karanovića druga je medalja za reprezentaciju Srbije u konkurenciji takmičara do 23 godine, a ukupno četvrta na Prvenstvu Evrope u Baskovu, čime je izjednačen rekord sa šampionata 2012. godine u Portugalu kada je, takođe, osvojeno četiri medalje.

Ranije danas srebro su osvojili Simo Boltić i Stefan Vekić u dvosedu na 500 metara U juniorskoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je Bojan Milinković u jednosedu na 200 metara, dok je Marija Dostanić osvojila bronzu u jednosedu na 500 metara.

Datum: 21.09.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...