Održane izborne trke KSS-a na 500 metara

U Bačkoj Palanci na jezeru Tikvara veslane su trke izborne kontrole u disciplinama na 500 metara u muškoj konkurenciji.

U jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu u Milanu u nacionalnom timu Srbije veslaće Stefan Vekić. Vekić je mesto u selekciji Srbije izborio pobedivši Stefana Jovanova i Marka Džigurskog.

U dvosedu na 500 metara, u Milanu će u sastavu nacionalnog tima nastupiti Dragan Hančovski i Uroš Mitjev. Njih dvojica su ušli u sastav reprezentacije pošto su izbornoj trci pobedili dvosed u sastavu Nemanja Stanivuković - Kristijan Palfi.

S ozbirom da se radilo o pozivnoj kontroli, takmičari koji su se borili za mesto u nacionalnom timu pozvani su na osnovu rezultata sa izborne kontrole iz aprila i Kupa Srbije. 

Za sve ostale discipline sastav reprezentacije je poznat. 

Svetsko prvenstvo, koje je kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016 godine, održava se u Milanu od 19. do 23. avgusta.

Datum: 04.07.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...