x

Delegacija Rukometnog saveza Srbije putuje u Katar

Delegacija Rukometnog saveza Srbije putuje u Katar
Delegacija Rukometnog saveza Srbije na poziv IHF-a putuje u Katar, u Dohu gde se održava Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce, čiji je Katar domaćin. Pored predsednika RSS, u Katar će ići i Dragica Đurić, Dejan Perić i Milan Đukić.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije u subotu, 31. januara 2015. godine učestvovaće na III IHF sastanku vodećih federacija, koji će se održati u okviru Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce.

Poziv za sastanak predstavlja još jedno priznanje za RSS od Svetske rukometne federacije (IHF), i potvrda je koliko se Savez Srbije ceni u svetu rukometa, i dokaz da je Rukometni savez Srbije deo vodećih rukometnih saveza.

Na III IHF sastanku pored našeg Saveza pozvani su i predstavnici rukometnih saveza Hrvatske, Danske, Španije, Francuske, Nemačke, Mađarske, Islanda, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije i Švedske.

Predsednik RSS će osim sastanka vodećih federacija, imati i sastanak top 10 nacija, kao i Arbitražne komisije, najviše sudske instance IHF-a čiji je predsednik.

Pored predsednika RSS, poziv od Svetske rukometne federacije stigao je i Dragici Đurić, članici Upravnog odbora RSS koja je dobila poziv od Hasana Mustafe predsednika IHF-a da prisustvuje konferenciji čija će tema biti ženski rukomet. Na poziv IHF u Dohu će ići i Milan Đukić predsednik prvaka Super rukometne lige Srbije RK „Vojvodina“, kao i Dejan Perić, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije.

24. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održava se u Kataru od 15. januara do 01. februara 2015. godine.
Datum: 29.01.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...