x

Bošković: Biće izmenjen sastav za utakmice sa Slovenijom

Bošković: Biće izmenjen sastav za utakmice sa Slovenijom
Rukometašice Srbije u okviru EHF nedelje odigraće prijateljske utakmice sa selekcijom Slovenije, u subotu i nedelju, 21. i 22. marta u Zrenjaninu i Novom Sadu. Ti mečevi poslužiće kao dobra provera za baraž sa Rumunijom za Svetsko prvenstvo koje u junu očekuje aktuelne vicešampionke sveta.

„Plan stručnog štaba je da za te dve utakmice pozovemo devojke koje nisu igrale za A reprezentaciju, a koje su potencijalni kandidati, da vidimo u kakvoj su formi i šta možemo od njih da očekujemo. Biće izmenjen sastav u odnosu na Evropsko prvenstvo koje se krajem prethodne godine odigralo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Imaćemo dva nova leva krila i dva nova desna krila“, rekao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije.

„Redovno pratim igru naših rukometašica, bio sam u Skoplju, gde Andrea nije igrala jer je bila bolesna. Maja Luković igra dobro u Krimu, a Dragana Cvijić je odlična. Pratio sam utakmicu u kojoj su igrale Kristina Liščević i Sanja Damnjanović, obe su sjajne i Sanja se vraća u igru“, istakao je selektor ženske rukometne reprezentacije.

Aktuelne vicešampionke sveta u junu igraju baraž sa Rumunijom za učešće na Svetskom prvenstvu, koje će se održati od 5. do 20. decembra u Danskoj. Mečevi sa Rumunijom su na programu 6/7, odnosno 13/14. juna 2015. godine. 

„Nadam se da će sve devojke biti zdrave za baraž sa Rumunijom. Biće to dve teške utakmice, ali očekujem da prođemo“, zaključio je Bošković.
Datum: 03.03.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...