x

Svečano otvoren novi poslovni prostor Rukometnog saveza Srbije

Svečano otvoren novi poslovni prostor Rukometnog saveza Srbije

U prisustvu predstavnika Ministarstva omladine i sporta, Generalnog sekretara EHF-a Michael-a Wiederer-a i mnogobrojnih zvanica, svečano su otvorene nove kancelarija Rukometnog saveza Srbije.

U ime Ministarstva omladine i sporta Vlade RS, prisutnima se obratio državni sektretar Predrag Peruničić koji je čestitao RSS na novim prostorijama i poželeo da u budućnosti izgrade trenažni centar kako bi upotpunili rukometnu infrastrukturu.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije, Velimir Marijanović, napravi je kratak osvrt na stanje u RSS od kako Savez funkcioniše samostalno: „Za devet godina koliko postoji RSS uspeli smo da napredujemo, da radimo bez dugovanja, reformisali smo domaću ligu i uspešno smo organizovali tri velika prvenstva. Od ove godine obeležavamo i krsnu slavu saveza, Krstovdan, uradili smo novi logo i dobili smo svoju kuću. Bilo je i uspona i padova tokom ovih devet godina, ali sada krećemo u budućnost sa šestog mesta, a počeli smo sa 49. od kako postojimo kao RSS.“

Zbog obaveza na Svetskom prvenstvu koje je toku, otvaranju nije mogao da prisustvuje predsednik Svetske rukometne federacije (IHF), Hasan Mustafa. On je uputio pismo Rukometnom savezu Srbije u kojem je izrazio svoje žaljenje zbog nemogućnosti da prisustvuje ovako važnom događaju za RSS i poželeo puno uspeha u daljem radu.


Takođe, pismom se obratio i predsednik Evropske rukometne federacije (EHF), Žan Brio u kome kaže: „Želim da Vam čestitam na ostvarenju velikog cilja da srpskom rukometu obezbedite sopstveni prostor, koji ne samo da će doprineti davanju indentita nacionalnoj federaciji, već će obezbediti i mnogo bolje uslove za rad iste. Ne samo da ste jedna od najvažnjijih federacija u Evropi, već ste mnogo puta dokazali svoju lojalnost i dali podršku EHF-u. Prihvatanje organizacije Evropskog šampionata za žene 2012. godine kada je EHF bio suočen sa jednom od najtežih situacija u svom postojanju, samo je jedan primer naše dobre saradnje.“


Generalni sekretar EHF, Michael Wiederer poželeo je Rukometnom savezu Srbije puno sreće u daljem radu i dodao „Velika je čast biti danas prisutan ovde jer je RSS je veliki prijatelj Evropske rukometne federacije i zajedno delimo mnoge dobre sportske uspomene. Rukometni savez Srbije je stabilan partner za mnogo godina u buduće. Poželeo bih da nova kuća RSS bude dobra baza za novi početak.“


Ispred rukometnog saveza Srbije, okupljene je pozdravio Generalni sekretar RSS, Božidar Đurković koji je ovom prilikom rekao:


„Dugo smo čekali na kuću rukometa. Ona je san mnogih generacija rukometaša, rukometašica, predsednika, generalnih sekretara i rukometnih radnika. Od momenta kada je osnovan savez 1949., nakon 66 godina, na današnji dan smo konačno ostvarili san. Izuzetno sam ponosan što smo sopstvenim sredstvima uspeli da konačno obezbedimo naš prostor u koji su dobrodošli svi bivši i svi budući i stari i mladi rukometaši, rukometašice, sportski rukometni radnici. Ovo nije kuća samo sadašnjice već i naravno budućnosti. Veliku zahvalnost dugujemo Svetskoj i Evropskoj rukometnoj federaciji, koji su nam pomogli u opremanju prostora.


Novi poslovni prostor se sastoji od sale za konferencije i sednice, kao i radnog prostora. Pozitivnim poslovanjem, za devet godina, koliko RSS postoji i nakon uspešne organizacije EP i SP, Savez je uspeo da obezbedi neophodna novčana sredstva i da iz sopstvenih izvora u februaru mesecu 2015. godine, kupi prostorije u PC West End.


Sve prostorije u okviru poslovnog centra "West End" u Tošinom bunaru izbrendirane su džambo - banerima sa fotografijama najvećih uspeha srpskog rukometa. Na staklima novih prostorija Saveza, svi posetioci ubuduće imaće priliku da se podsete osvajanja srebrnih medalja na Evropskom prvenstvu za muškarce 2012. godine, odnosno, Svetskom prvenstvu za žene godinu dana kasnije.


Datum: 15.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...