x

Održana skupština UO Rukometnog saveza Srbije

Održana skupština UO Rukometnog saveza Srbije
Predsednik UO Rukometnog saveza Srbije, Velimir Marjanović na današnjoj sednici Upravnog odbora RSS, preneo je zvanično svoja ovlašćenja na potpredsednike UO RS Srbije, Borislava Perovića, Sinišu Lazića i Ivana Stankovića. 

U periodu do sprovođenja izbora u RSS, predsednik RSS Velimir Marjanović imaće ovlašćenja iz tačke 1, člana 71, vezana za protokolarno predstavljanje Saveza u međunarodnim i domaćim sportskim organizacijama.

Generalni sekretar RSS, Božidar Đurković izneo je informaciju da je RSS dobio odgovor od resornih ministarstava i kancelarija povodom predstojećeg evrospskog kvalifikacionog turnira za juniorke, koji će se održati u Rumuniji, gde naša mlada reprezentacija igra sa domaćinom, Slovačkom i Kosovom. Odlučeno je da se utakmice igraju bez državnih obeležja, zastava i himni.

„Naša juniorska selekcija prema onim što su pokazale, ima šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo“, rekao je Božidar Đurković.

Dejan Perić, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije podneo je izveštaj UO RS Srbije, na kome je rekao da je u prethodnom periodu obavio razgovore i obilazak igrača.
„Zadovoljan sam razgovorima i razmišlajnjem igrača. Izuzetno me raduje želja Petra Đorđića, da zaigra za reprezentaciju, sa kojim sam isto obavio razgovor“, istakao je Dejan Perić, selektor rukometaša. On je dodao da su juniori izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Brazil, i da je dogovoreno da je on vodi na SP, uz želju da ostvare najviše ciljeve, i da ti igrači zaigraju za A tim, i da donese najbolje rukometu i reprezentaciji.

Borislav Perović, potpredsednik UO RSS rekao je da će u narednom periodu organizovati sednicu Upravnog odbora koja će biti posvećena aktuelnostima u ženskoj rukometnoj reprezentaciji.

Na UO RS Srbije donet je Pravilnik o antidopingu, programa antidoping delovanja, i imenovanja lica odgovornog za nadzor nad sprovođenjem mera za sprečavanje dopinga.

Biografije potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije
Borislav Perović
Rukometnu karijeru počeo je kao golman u rukometnom klubu Apatin, gde je igrao 17 godina. Kasnije je bio i predsednik RK Apatin. Završio je Pravni fakultet u Novom Sadu, gde je položio i pravosudni ispit. 18 godina bio je sudija u opštinskom sudu u Apatinu, od toga 10 godina predsednik suda. Već 15 godina bavi se advokaturom. Bio je predsednik Okružnog saveza zapadnobačkog okruga. Predsednik je Upravnog odbora Rukometnog saveza Vojvodina i potpredsednik UO RSS. Predsednik je Skupštine RK Vojvodina iz Novog Sada. Delegat je u Skupštini RSV i RSS. Više od 15 godina je u radnim telima RS Vojvodine i RS Srbije.  

Siniša Lazić
Od 1981. do 1996. godine bio je golman u RK Trepča. Godine 1986. proglašen je za najboljeg golmana juniora Jugoslavije, i tada je bio član omladinske reprezentacije Jugoslavije. U sezoni 1989/1990. branio je u Prvoj Ligi stare Jugoslavije za RK Kristal Zaječar. Aktivno je igrao rukomet do 1997. godine. Zvanje rukometnog sudije položio je  1988. godine. Od 1997. do 2012. godine sudija je Super lige Srbije. Od 2012. do danas kontrolor je Super lige Srbije. Od 2005 godine direktor je RK Zvečan. Od 2000. godine obavlja funkciju generalnog sekretara Rukometnog saveza Kosova i Metohije. Pomagao je svim rukometnim klubovima na KiM u formiranju i uključivanju u takmičenje. Od 2014. godine predsednik je Rukometnog saveza Centralne Srbije. Potpredsednik je Upravnog odbora RSS. Diplomirani je ekonomistai, zaposlen u Ministarstvu finansija RS, Poreska uprava – poreski inspektor.

Ivan Stanković
U rukometu je od 1963. godine kao igrač, sudija, trener. Poslednjih 15 godina je u rukovodstvu Rukometnog saveza Srbije. Bio je direktor RK Din (Niš) u vreme kada je klub igrao Ligu šampiona, bio je i direktor ORK Niš, odnosno Naisus. Predsednik je gradskog rukovodstva saveza Niša. Sada je generalni sekretar Rukometnog saveza Centralne Srbije, i potpredsednik Upravnog odbora RSS. Kao trener radio je u rukometnom klubu Din, Radnički Kragujevac (žene), Junko iz Vranja i RK Pik Aleksinac.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta doprineli su u značajnoj meri realizaciji programa i projekata RSS obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.
Datum: 25.03.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...