x

Izjave rukometne reprezentacije Srbije nakon EP u Danskoj


Jedanaesto po redu, Evropsko prvenstvo u rukometu  za muškarce održava se u periodu od 12. do 26. januara 2014. godine, u Danskoj u organizaciji Rukometnog saveza Danske i Evropske rukometne federacija (EHF). Rukometna reprezentacija Srbije, oprostila se od daljeg takmičenja, porazom od reprezentacije Francuske u grupnoj fazi takmičenja.

Vladan Matić, selektor,

    Za mene je ovo veliko razočarenje, mnogo sam očekivao i verovao. Izgubljena utakmica protiv Rusije donela je preokret. Imali smo lep rezultat, lep pripremni period, lep turnir, pobedu protiv Poljske , dve pogrešne izmene skupo su nas koštale. Pokušali smo da se izvučemo protiv utakmice sa Francuskom, ali sa njima nije uspelo. Verovao sam do kraja u najiskusnije igrače. Moja greška je što nisam rotirao  i dao šansu momcima iz drugog plana. Posle svega, treba dobro analizirati i potražiti najbolje rešenje. Zahvalan sam igračima na izuzetnoj korektnosti , ali nešto jednostavno nije štimalo.


Momir Ilić, kapiten

    Posle prospavane noći ne može mnogo toga da se kaže, mora da se uradi dublja analiza šta je razlog za takav rezultat. Svakako nismo pošli sa namerom da se vratimo posle prvog kruga i ne možemo biti zadovoljni. Nismo pokazali dovoljno rukometnog kvaliteta, u prve dve utakmice bili smo loši u napadu. Ostaje da se napravi detaljna analiza šta ćemo dalje. Nije bilo nikog ko je zablistao i ko je mogao nešto da napravi osim Stanića.

                          

Nemanja Manojlović, reprezentativac

    Treba ozbiljnije da pogledamo gde smo sve grešili, i da to ispravimo. Ono što sada možemo da kažemo jeste da je utakmica sa Rusijom bila ključna,izvinjavamo se naciji, što smo loše prezentovali zemlju i nadamo se da ćemo u budućnosti, sa istim ili različitim snagama biti bolji. Zbog povrede nisam mogao da igram utakmicu sa Francuskom, izuzetno mi je žao. I uprkos nastojanju medicinskog tima da sanira povredu, nisam bio u mogućnosti.


Darko Stanić, golman

    Teško je u prvom trenutku praviti bilo kakve analize, za ozbiljnjije zaključke je potrebno više vremena kako bismo videli šta je uzrok ovakvog rezultata. Mogu da kažem da nismo nikad pružili ovako lošu igru. Nakon tri zadnja prvenstva očekivao sam da su stvari došle na svoje i da će ovo prvenstvo biti jedan veliki korak napred. Za prave rezultate je potreban kontinuitet, i moramo na tome raditi. Garantujem da smo imali volju, ali mi je jako žao što se to nije manifestovalo.


Alem Toskić, reprezentativac

    Mislim da smo na EP otišli sa velikim ambicijama, na našu žalost brzo smo se vratili kući. Nisam ovo očekivao. Sve ovo je sport. Otišli smo sa ciljem da bi došli do završnice, ali sve se okrenulo u utakmici sa Rusima. Doveli smo sebe da o svojoj sudbini odlučujemo u poslednjoj utakmici sa Francuskom, koja je jaka reprezentacija. Sve ovo me je potreslo, sada se svi vraćamo u svoje klubove i spremamo se za neka nova iskušenja. U reprezentaciji je bila dobra atmosfera, deset dana smo proveli zajedno, i u Dansku smo otišli svesni da smo spremni za velika dela. Naišli smo na Rusiju gde ništa nije išlo od ruke. Pre dve godine bili smo na vrhu Evrope, a sada smo završili prvenstvo posle sedam dana. Iz svega treba da izvučemo pouku, jer bilo je pozitivnih strana. Sada se okrećemo kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Protivnika ćemo znati posle završnice EP u Danskoj, a kako stvari stoje biće neka dobra reprezntacija.


Momir Rnić, reprezentativac

    Da smo pobedili Rusiju imali bismo dva boda i rasterećenije bismo ušli u meč sa Francuskom. Nismo smeli da dozvolimo da izgubimo utakmicu protiv Rusije, morali smo da pobedimo.


Datum: 20.01.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...