x

Australijan open 2022

Australijan open 2022

Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Otvoreno prvenstvo Australije, teniski Gren Slem turnir kojim rukovodi "Tenis Australija" (ranije poznat kao Teniska asocijacija Australije) i koji se svake godine održava u januaru - februaru, u sred Australijskog leta poznat po ekstremno toplim uslovima za igru, prvi put je održan daleke 1905. godine. Prvi održani turnir bio je poznat kao Australijsko prvenstvo, da bi zatim 1927. godine promenio naziv u Prvenstvo Australije, a 1965. godine dobio naziv Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, koji je i danas aktuelan.


KIA arena na Melburn parku


Australijan open i Infosis produžili saradnju u oblasti digitalnih inovacija


Ovogodišnje izdanje Australijan opena predstavlja, jedan od najvećih sportskih događaja u Australijskom sportskom kalendaru, ujedno ono predstavlja i jedan od najvećih teniskih događaja u svetu, što potvrđuje činjenica da je još 2007. godine turniru prisustvovalo blizu 555 000 posetilaca i da taj broj iz sezone u sezonu nastavlja da raste. Broj posetilaca na mečevima ovogodišnjeg izdanja Australijan opena biće redukovan u skladu sa preporučenim merama zaštite usled pandemije virusa korona (COVID19).


KO? Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open)

ŠTA? tenis, turnir, gren slem

KAD? 17. - 30. januar 2022.

GDE? Melburn (Australija)


Programom Australijan opena predviđena su takmičenja u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima i u mešovitim parovima u seniorskoj konkurenciji, na kojima će učestvovati sam krem svetskog tenisa. Takođe programom manifestacije, predviđeno je održavanje i takmičenja u tenisu u kolicima za osobe sa invaliditetom, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da ponovo budu održana takmičenja u juniorskoj konkurenciji, nakon godinu dana pauze, zbog Covid19 pandemije.


Za Mozzart, Novak Đoković je pobednik Australijan opena


Podrška Novaku Đokoviću od Vladimira Mirončikova osvajača bronze na SP u boksu

Titulu sa prethodnog turnira (Australian open 2021.) brane u muškoj konkurenciji Novak Đoković, dok titulu u ženskoj konkurenciji brani Naomi Osaka. Branioci titule u muškom dublu su Ivan Dodig i Filip Polášek, dok titulu u ženskom dublu brane Elise Mertens i Aryna Sabalenka. Branioci titule u mix dublu su Barbora Krejčíková i Rajeev Ram. 


Saveti za sportsko klađenje


Teniski savez Srbije čvrsto podržava Novaka Đokovića i poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sportaZanimljivosti Australijan opena:

-Prvi turnir u muškoj konkurenciji održan je 1905. godine, dok je prvi turnir u ženskoj konkurenciji održan 1922. godine.

-Pobednici prvog Australian opena su Rodney Heath u muškoj konkurenciji i Mall Molesworth u ženskoj konkurenciji.

-1977. godine Australian open održan je dva puta u toku jedne kalendarske godine. Prvi turnir održan je u januaru, a drugi u decembru iste godine. 

-Australian open 2022. biće 110. izdanje ovog takmičenja.

-Kvalifikacije za AO 2022 vraćaju se u Melburn, nakon što su prošle godine održane u Dubaiju zbog pandemije. Kvalifikacije za AO 2022 počeće 10. januara 2022. godine.

-Juniorsko takmičenje na AO 2022 biće održano u periodu od 22. do 29. januara 2022. godine.

-Takmičenje u kolicima na AO 2022 biće održano u periodu od 23. do 27. januara 2022. godine.

-Pobednici u muškom i ženskom singlu; muškom, ženskom i miks dublu osvojiće po 2000 ATP bodova.

-Prodaja ulaznica za Australijan open 2022 obavljaće se putem sajta ticketmaster.com.au

-Glavni sponzor AO 2021 je Kia Motors u saradnji sa Emirates, Luzhou Laojiao i Rolex-om.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.01.2022. do 30.01.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Tenis Australija
Mesto: Melburn (Australija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.ausopen.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...