x

Teniski savez Srbije čvrsto podržava Novaka Đokovića i poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta

Teniski savez Srbije čvrsto podržava Novaka Đokovića i poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta

Teniski savez Srbije čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija    openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini.    


Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara.


Za Mozzart, Novak Đoković je pobednik Australijan opena


Podsećamo, najbolji teniser sveta Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australija opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje.    


Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetkog sportskog asa po sudovimam i pritvorima.    


Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji.


Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalan na podršci nakon golgote pred AO 2022


Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično, nego i na planetarni sport.


Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2022), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 15.01.2022. Autor: Teniski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...