x

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalan na podršci nakon golgote pred AO 2022

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalan na podršci nakon golgote pred AO 2022 Foto: Neda Miletić / TSS

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković nakon nemilog dočeka od strane Australijskih vlasti i višednevne drame, obratio se svojim navijačima i javnosti rečima zahvalnosti.


Da podsetimo, nakon lepe vesti da je dobio medicinsko izuzeće, najbolji teniser sveta, Novak Đoković, najavio je svoje učešće na prvom grend slem turniru sezone – Australijen openu.


Novak Đoković u pohodu na jubilarnu desetu titulu AO


Novak je na društvenim mrežama potvrdio da je dobio medicinsko izuzeće, odnosno "dozvolu" za učešće na ovogodišnjem AO i da će se u Melburnu boriti za jubilarnu desetu titulu.


Međutim, ubrzo nakon toga usledile su oprečne izjave Australijskih zvaničnika, a nakon toga zabrana ulaska i "medicinski pritvor" Novaka Đokovića. Nakon čega su usledili skupovi podrške ispred hotela Park u kome he Novak bio pritvoren od strane Australijskih vlasti. Skupovi podrške Novaku bili su organizovani i u Beogradu od strane Novakove porodice, uz podršku brojnih javnih ličnosti.


Nakon više dnevne drame, ali i višesatnog suđenja, Novaku Đokoviću je dozvoljeno da uđe u Australiji i nastupi na ovogodišnjem Australijan open-u. Mada Australijiske vlasti kao i mediji ne isključuju mogućnost novog pritvora Novaka Đokovića, ali i deportaciju.


Za Mozzart, Novak Đoković je pobednik Australijan opena


Nakon pomenute drame, Novak se obratio putem Twitter-a, rečima zahvalnosti: "Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudija poništio ukidanje vize. Uprkos svemu što se desilo, želim da ostanem i pokušam da se takmičim na @AustralianOpen. Ostajem fokusiran na to. Doleteo sam ovde da igram na jednom od najvažnijih događaja koje imamo pred neverovatnim navijačima." i dodao: "Za sada ne mogu reći više, ali HVALA VAM svima što ste bili uz mene kroz sve ovo i ohrabrili me da ostanem jak 🙏🙏🙏🙏"



Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2022), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 11.01.2022. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...