x

Novaku zabranjen ulazak u Australiju i učešće na AO 2022

Novaku zabranjen ulazak u Australiju i učešće na AO 2022

Novak Đoković se nalazi u pritvoru u Australiji u hotelu Park, gde ga očekuje deportacija posle odluke sudije Alsopa, nakon ponavljanja slučaja.


Odlukom suda, Novak Đoković biće deportovan iz Australije i automatski će mu biti i određena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, mada se ova odluka može revidirati pred sledeći Australijan open, ukoliko bude u interesu Australije da Novak učestvuje na AO 2023, budući da postoje izuzeci od zabrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“.


Za Mozzart, Novak Đoković je pobednik Australijan opena


Da podsetimo, Novaku je Aleks Hok, ministar za imigraciona prava Australije, po drugi put ukinuo vizu, zbog čega je prvi reket sveta morao da se obrati sudu. Potom je odluka prebačena sa suda u Melburnu na teren Federalnog suda. O Đokovićevoj sudbini odlučivala je sudijska trojka Dejvid Džon OKalahan, Džejms Alsop i Entoni Besankoa samo ročište trajalo je više od pet sati. Novakov pravni tim delovalo je ubedljivije, prezentujući sudu dokaze i činjenice… Ipak, na kraju sud je presudio protiv Novaka Đokovića, osporivši tako presudu sudije Kelija.


Novak Đoković je odlukom suda ostao bez šanse da se bori za deseti trofej na AO, odnosno rekordnu 21. Gren slem titulu.


Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalan na podršci nakon golgote pred AO 2022


Nakon golgote koju je doživeo i preživeo u Australiji i poslednje odluke suda, Novak se kratkim saopštenjem obratio javnosti: 


„Želeo bih da dam kratku izjavu da se osvrnem na odluku posle današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom“, rekao je Novak, prenosi Ejdž, i dodao: „Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage."


Teniski savez Srbije čvrsto podržava Novaka Đokovića i poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2022), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 16.01.2022. Autor: MS

PROČITAJTE JOŠ...