x

Novak Đoković u pohodu na jubilarnu desetu titulu AO

Novak Đoković u pohodu na jubilarnu desetu titulu AO Foto: Neda Miletić / TSS

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nastupiće na prvom grend slem turniru sezone – Australijen openu.


Novak je na društvenim mrežama potvrdio da je dobio medicinsko izuzeće, odnosno "dozvolu" za učešće na ovogodišnjem AO i da će se u Melburnu boriti za jubilarnu desetu titulu.


"Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo 22“, - napisao je na društvenim mrežama Novak Đoković.



Ovoj potvrdi učešća prethodili su meseci spekulacija o tome da li će Novak Đoković moći da nastupi u Australiji usled mera sprečavanja širenja zaraze virusom Covid-19 koje su na snazi u Australiji. Prvobitno je nastup trebalo da bude dozvoljen isključivo vakcinisanim igračima, ali je poslednjih dana objavljeno da će mali procenat takmičara moći da zaigra u Melburnu i bez vakcine uz određeno medicinsko izuzeće koje daju lokalne vlasti.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2022), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).




Titulu sa prethodnog turnira - Australian open 2021. u muškoj konkurenciji brani upravo Novak Đoković, kome je to bila 9 titula AO (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021). Ukoliko Novak bude osvojio titulu u Melburnu i ove godine, postaće rekorder po broju osvojenih gren slem titula, budući da je trenutno izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, koji takođe imaju po 20 osvojenih gren slem titula.


Datum: 04.01.2022. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...