x

Australijan open i Infosis produžili saradnju u oblasti digitalnih inovacija

Australijan open i Infosis produžili saradnju u oblasti digitalnih inovacija

Australian Open i Infosis objavili su produženje svog partnerstva za digitalne inovacije, koje će trajati do kraja 2026.


Infosis, globalni lider u digitalnim uslugama i konsaltingu nove generacije, blisko će sarađivati sa Tennis Australia i AO na uvođenju poboljšane statistike prenosa utakmica i novih inicijativa kako bi tenis postao pristupačniji za sve, dok će nastaviti da razvija inovativna digitalna iskustva zainteresovanih strana.


Veštačka inteligencija, virtuelna realnost i cloud tehnologija upregnuti su u cilju unapređenja AO iskustva za navijače, igrače, trenere, partnere i medije, korišćenjem i analiziranjem brojnih dostupnih podataka.


Novak Đoković u pohodu na jubilarnu desetu titulu AO


"Uzbuđeni smo što ćemo produžiti naše partnerstvo sa Infosis-om do 2026. godine kao deo našeg stalnog puta inovacija“, rekao je Craig Tiley, direktor turnira Australijan open, i dodao: "Radujemo se zajedničkom radu kako bismo nastavili da menjamo način na koji navijači, igrači, treneri i publika širom sveta učestvuju u Australijan openu i našem sportu"


Fokus saradnje će biti na četiri ključne oblasti, i to:


-Poboljšana statistika emitovanja za povećanje angažovanja navijača: Počevši od AO22, Infosis donosi potpuno novu statistiku za ljubitelje tenisa širom sveta, pružajući uvide i perspektive za različitu analizu igre. 



-Inovacije za navijače, igrače i medije: Funkcije centra za mečeve za navijače biće dostupne na AO mobilnoj aplikaciji, a pratioci će moći da zauzmu virtuelno mesto na terenu i duboko zarone u podatke svojih omiljenih mečeva. Napredni koučing kroz AI video zapise će pomoći igračima i trenerima da poboljšaju svoje strategije meča, a neki od trenutaka koji oduzimaju dah iz više mečeva biće objavljeni pomoću tzv.  "AI Shot of the Day".


-AO digitalno iskustvo: Digitalno iskustvo od 360 za Australian Open u narednoj deceniji počinje procenom dizajna od kraja do kraja digitalnih dodirnih tačaka navijača sa AO. Oblasti za rast će biti identifikovane, a inovacije svetske klase će postaviti navijača u središte digitalnog iskustva.


Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalan na podršci nakon golgote pred AO 2022


-Digitalizacija za inkluzivnost: Korišćenje Infosis odskočne daske, koja omogućava studentima i zajednicama svih uzrasta da rade zajedno na različitim inicijativama za digitalne veštine i inkluzivnost kako bi se pomoglo nedovoljno zastupljenim zajednicama.


"Oduševljeni smo što smo partneri sa Tennis Australia narednih pet godina i što ćemo nastaviti da ponovo osmišljavamo digitalnu ponudu svetske klase Australian Open-a“, rekao je Andrev Groth, izvršni potpredsednik, Infosis i regionalni direktor, Australija i Novi Zeland, i dodao: "Za nas, ova saradnja se odnosi na digitalnu inovaciju koja obezbeđuje bolji pristup divnom tenisu i pomaže da ga izgradimo u zaista globalnu i inkluzivnu igru." (Izvor: AO)


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2022), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 17. do 30. januara 2022. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 04.01.2022. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...