x

Luka Ivić pobednik Smoki Smokić dečijeg maratona

Luka Ivić pobednik Smoki Smokić dečijeg maratona
Na stazi oko "slonare" u predivnom ambijentu Beogradskog ZOO vrta na 19. "Smoki Smokić dečijem maratonu" trčali su i Lav i Vuk i Vučić, a najbrži u finalnoj trci, brz kao srna bio je Luka Ivić iz novobeogardskog vrtića "Srna" (Predškolska ustanova "11. april").

U finalnoj trci posle 12 izbornih trka u kojima je učestvovalo 150 najbržih mališana iz 15 predškolskih ustanova iz svih beogradskih opština, Luka Ivić je pretrčao stazu za 38 sekundi i uspeo da nadmaši Lava Vozlića iz vrtića "Skadarlija" (PU "Dečiji dani", Stari grad), koji je zauzeo drugo mesto i Stefana Vučića iz vrtića "Veseljko" (PU "Ćukarica"), koji se veselio trećem mestu.

Za njima na cilj 230 metara duge staze stizali su ostali finalisti i pobednici kvalifikacionih trka Vuk Ranđelović, "Slavuj" (PU "11. april", N. Beograd), Ema Popović, "Sunce" (PU "Zvezdara"), Stefan Nikolić, "Kralj Petar I" (PU "Savski venac"), Tijana Savičević, "Sestre Vukomirović" (PU "Čika Jova Zmaj", Voždovac), Jovan Mijatović, "Petar Pan" (PU "Dr Sima Milošević", Zemun), Iva Gajić "Kolibri" (PU "Perka Vićentijević", Obrenovac), Filip Damjanović, Breza (PU "Jelica Obradović", Mladenovac) i Edvin Jusufović, "Mimoza" (PU "Boško Buha", Palilula) - sve do "super puža" Andreja Zlatanovića, "Bubamara" (PU "Dr Sima Milošević", Zemun).

Učesnike "Smoki Smokić dečijeg maratona", pored stanovnika ZOO vrta, vaspitača i rodbine bodrili su član našeg olimpijskog tima za Olimpije igre u Londonu - stonoteniser Marko Jevtović, kao i dve Sanje odbojkašice Malagurski i Starović, i kajak četvorosed u punom sastavu (Aleksnadar Aleksić, Ervin Holpert, Dejan Terzić i Milenko Zorić) koje očekuju olimpijske kvalifikacije.
Datum: 30.04.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...