x

Raketni modelari osvojili 9 od 15 nagrada

Na 11. po redu takmičenju u Svetskom kupu u raketnom modelarstvu, održanom 9. i 10. juna 2012. godine, u Štipu u Makedoniji, naši modelari su nastavili da nižu medalje. U pet klasa u kojima su takmičari učestvovali, osvojeno je ukupno devet od 15 medalja koje su se dodeljivale, i to dva zlatna odličja, četiri srebrna i tri bronzana.

U klasi S4A (raketoplani) naši sportisti su zauzeli vodeće pozicije. Zoran Katanić iz Aerokluba "Sremska Mitrovica" osvojio je prvo mesto, ispred Živana Josipovića iz AK "Franjo Kluz" koji se našao na drugom mestu. Treću poziciju je zauzeo bugarski takmičar Plamen Jordanov, iza koga su se redom pozicionirali Vladimir Čipčić iz AK "Kikinda", Mihailo Petrović i Luka Volarević iz AK "Franjo Kluz" i Miodrag Čipčić iz AK "Kikinda".

U klasi S6A (rakete sa trakom), od ukupno 34 takmičara, Zoran Katanić je osvojio drugo mesto, ispred Vladimira Čipčića na trećoj poziciji. Živan Josipović je bio prvi u klasi S7 (makete), a Miroslav Stančević iz AK "Pegaz" drugi. Vladimir Čipčić je osvojio treće mesto u ovoj klasi, dok je u klasi S8E/P (RC-raketoplani) bio drugi. Mihailo Petrović iz AK "Franjo Kluz" bio je treći u klasi S9A (žirokopteri) sa samo jednim bodom više od četvrtoplasiranog Gorana Timotijevića iz AK "TIM".

16. i 17. juna sledi naredno takmičenje u svetskom kupu - 12. "Sirmijum kup" u Sremskoj Mitrovici. To će biti idealna prilika da naši raketni modelari kako svojom brojnošću, tako i rezultatima, i na domaćem terenu pokažu primat koji imaju u okviru ovog takmičenja.
Datum: 12.06.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...