x

Održano Mini Evropsko prvenstvo u rukometu 2012

Održano Mini Evropsko prvenstvo u rukometu 2012
U nedelju, 15. januara održano je četrvto po redu, Mini Evropsko prvenstvo u rukometu 2012 za dečake i devojčice rođene 2001. godine i mlađe, koje predstavlja simulaciju Evropskog prvenstva u rukometu za seniore koje se ove godine održava u našoj zemlji.

Učešće na ovoj tradicionalnoj četvrtoj simulaciji ovogodišnjeg EP u Srbiji, uzeli su sledeći klubovi: Kolubara iz Lazarevca, Šamot iz Aranđelovca, Hajduk Veljko iz Negotina, beogradski klubovi Rukobel, Studentski grad, Novi Beograd, Železničar, IM Rakovica kao i domaćin Partizan. Pored njih učešće je uzela i Reprezentacija Mađarske (dečaci rođeni 2001. godine) te je turnir i dobio na međunarodnom značaju.

Turnir je svečano otvorio Partizanov igrač i reprezentativac Srbije Savo Mešter uz početni udarac Partizanovih igrača Marsenića i Babića. Na kratkoj pauzi, odigrana je revijalana utakmica između mešovitih ekipa Partizana i dece bez roditeljskog staranja iz domova Drinka Pavlović i Jovan Jovanović Zmaj. Nakon utakmice sva deca su dobili prigodne poklone od Crno belih.


Na za sada, po mnogima, najlepšoj simulaciji priređeno je spektakularno svečano zatvaranje i dodela nagrada. Uz veliki aplauz na teren su izlazili svi dečaci i devojice predvođeni Crno belim momcima koji su nosili Državne zastave svih 16 zemalja učesnica, nakon čega je direktor RK Partizan gospodin Aleksandar Blagojević uručio prigodne nagrade sudijama, koje su sudile preko 50 utakmica bez ikakve nadoknade, zatim predstavniku kompanije Knjaz Miloš koji su pomogli turnir i specijalnim gostima, ambasadoru Norveške, gospodinu Nilsu i predstavniku Hrvatske Ambasade gospodinu Sabljaku.

Najvažniji događaj je usledio, sve ekipe za koje su nastupali dečaci i devojčice, kao i treneri proglašeni su za "ŠAMPIONIMA MINI EVROPSKOG PRVENSTVA 2012. - UŽIVAJ U IGRI", i svi su dobili zlatne medalje, koje su im uručili Ambasador Norveške i predstavnik Hrvatske Ambasade.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti i najbolje, za 3. mesto Švedska je savladala Španiju posle sedmeraca, a u utakmici za 1. mesto Mađarska je savladala minimalnim rezultatom Srbiju.

Datum: 16.01.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...