x

Ada Adventure Challenge 2012

Sportski klub Magic Map iz Beograda organizuje  na Adi Ciganliji  prvi "Ada Adventure Challenge".

Ovo je, jednodnevna avanturistička sprint trka, u kojoj učestvuju timovi sastavljeni od dva člana (mešoviti, muški ili ženski timovi). Ovo je trka u kojoj je važna multidisciplinarnost i od sportskih disciplina obuhvata plivanje, biciklizam, treking, orijentiring i penjanje na veštačku stenu. Staza će biti podeljena na sekcije, a svaka sekcija će obuhvatati po jednu avanturističku disciplinu. Za svaku disciplinu (osim plivanja i penjanja na veštačku stenu) takmičari će dobijati detaljnu kartu na kojoj će biti označene kontrolne tačke (KT) koje  moraju da pronađu, a svaka od ovih KT će imati date i geografske koordinate koje će biti objavljene veče pred takmičenje. Dozvoljeno je korišćenje GPS uređaja za navigaciju u toku trke.

"Na kraj sveta". Trka je uvrštena u zvanični kalendar svetskih Adventure Race dešavanja, na najpoznatijem AR website-u iz Velike Britanije: Sleep Monster.

"Timovi koji učestvuju u trci mogu ići što je brže moguće kako bi pobedili, ali isto tako mogu i preći stazu lagano i uživati u avanturi.  Za timove smo pripremili dva različita izazova za koje se mogu odlučiti:  Pro Course - koji  obuhvata sve četiri sportske discipline sa ukupnom dužinom staze oko 45 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata i 30 minuta  i Lite Course -  koji obuhvata samo dve discipline, biciklizam i orijentiring (trail running), sa ukupnom dužinom staze oko 35 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 1 sata i 30 minuta " - rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Prijave za učešće možete potvrditi putem web sajta http://sport.magicmap.rs/
ili facebook strane http://www.facebook.com/events/331912966895352  

Cena startnina za  Pro Course iznosi 4000 din po timu, a za Light course 2000 din po timu. U cenu startnine je uračunato: ZvaničnaMajca " Ada Adventure Challenge-a", iznajmljivanje opreme, elektronsko merenje vremena, 2 karte za navigaciju, startni brojevi, iznajmljivanje bicikala, sigurnosna oprema za penjanje, prisustvo lekarske i spasilačke ekipe, osveženje na stazi i cilju.

Za sve potencijalne sponzore pripremljeni su sponzorski paketi.
Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo JP Ada Ciganlija koje je podržalo organizaciju.
Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom JP " Ada Ciganlije".
Datum: 20.08.2012. Autor: Ivan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...